Home CultuurANS eet ANS eet: Casa Valencia – ★★★★

ANS eet: Casa Valencia – ★★★★

door Myrte Hofstede

Niet ver van het bruisende Koningsplein ligt het rustige restaurant Casa Valencia. De grote Catalaanse en Spaanse vlaggen wapperen boven het terras en de eetgelegenheid is bij veel Spanjaarden geliefd. Het restaurant heeft een uitgebreide tapaskaart en er zijn meerdere soorten sangria te bestellen. 

Als je van het Koningsplein naar Plein 1944 loopt, zie je aan de linkerkant een klein, gezellig terrasje. Wie besluit naar binnen te gaan, zal zich voor de avond in Valencia wanen. De muren zijn versierd met authentieke Iberische tegeltjes en verschillende lijstjes met foto’s van zonnige landschappen en mooie portretten. Ook klinkt er op de achtergrond zwoele gitaarmuziek. Het restaurant haalt zo de warme Spaanse sfeer naar het koude Nederland.

Talloze tapas

Casa Valencia heeft voor ieder wat wils: er zijn vegetarische tapas, vistapas en vleestapas te bestellen. Dit geeft aan dat het restaurant zich ondanks de Spaanse sfeer heeft ingericht op Nijmegen. In Spanje kom je namelijk vooral veel vleestapas tegen. Mocht er na al deze hapjes nog ruimte over zijn voor een dessert, dan is er een uitgebreide dessertkaart om een nagerecht van te kiezen. Ook het drankaanbod is meer dan toereikend. Niet alleen is er een groot aanbod aan bier en wijn, het restaurant houdt de Spaanse sfeer er goed in met een uitgebreide sangriakaart. Deze lopen uiteen van de sangria die iedereen kent met Licor 43 en rum, tot een sangria met rode wijn en bitter lemon. Dit grote aanbod zorgt ervoor dat niemand het restaurant met een lege maag hoeft te verlaten.

Het is te merken dat het een kleiner restaurantje is met ervaren personeel. 

Klant is koning

Het personeel bij Casa Valencia zorgt voor een huiselijk gevoel en schenkt de gasten veel aandacht. Bij binnenkomst krijg je meteen een tafel aangewezen en krijg je een hapje van het huis. Dit schiet natuurlijk nooit in het verkeerde keelgat. Het personeel is erg behulpzaam en komt regelmatig langs om te vragen of alles naar wens is. Ook laten zowel de tapas als de drankjes niet lang op zich wachten. Het is te merken dat het een kleiner restaurantje is met ervaren personeel. 

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is bij Casa Valencia lastig te bepalen hoeveel je moet bestellen. Hoewel een tapa voor twee personen is bedoeld, blijft het iedere keer een verrassing hoe groot de portie is. Bij de croquetas, kleine kroketjes met spinazie, krijg je er bijvoorbeeld drie, terwijl het brood met alioli uit een heel stokbrood blijkt te bestaan. Af en toe vraag je je dus af of ze niet toch per ongeluk een portie voor vier personen hebben gegeven. Over het algemeen zijn de hapjes echter klein, waardoor de eter er redelijk wat moet bestellen om zijn buik vol te krijgen.

Ondanks dat het restaurant aangepast is aan Nijmegen smaken de hapjes authentiek Spaans.

Dat is spijtig gezien de hapjes redelijk wat kosten voor de porties die de gast krijgt. Voor een tweepersoons tapa ben je tussen de vier en acht euro kwijt en voor een ración voor vier personen leg je al snel twaalf euro neer. Dit is voor de gemiddelde student erg prijzig. De smaak maakt dit echter goed en de prijs/kwaliteitverhouding is prima. Het is te merken dat de koks de tapas met aandacht maken: ondanks dat het restaurant zich heeft aangepast aan Nijmegen smaken de hapjes authentiek Spaans, hebben ze precies de goede verhouding kruiden en zijn ze mooi opgediend in echte Spaanse tapasbakjes. Zo zijn de champignons met cherrysaus het neusje van de zalm en zal je geen genoeg kunnen krijgen van de croquetas

Een avond bij Casa Valencia is zeker een aanrader. Er hangt een fijne en gezellige sfeer, het personeel doet er alles aan om je avond naar wens te maken en de hapjes zijn heerlijk. Het eten is gezien de kleine porties aan de prijzige kant. Voor studenten is het daarom vooral een aanrader wanneer de ouders aanbieden te betalen. Toch zijn de tapas dusdanig lekker dat ze hun prijs meer dan waard zijn en de gezellige Spaanse sfeer krijg je er gratis bij. Kortom: dit het is perfecte restaurantje voor iemand die zich een avond in Spanje wil wanen.

Wil je meer recensies lezen van restaurants? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen