Home CultuurANS eet ANS eet: Freddy’s – ★★★★

ANS eet: Freddy’s – ★★★★

door Elze Bekkers

Op het bruisende Koningsplein, midden in het centrum, trekt het lichtgevende rode uithangbord van Freddy’s Beerkitchen meteen de aandacht. Het restaurant heeft een retro Amerikaanse sfeer en typeert zich door het grote aanbod aan bijzondere biertjes. Naast het uitgebreide bieraanbod staan er nog veel meer lekkere dingen op het menu om een bodempje te leggen. Reden genoeg voor ANS om er een kijkje te nemen.

Hoewel de coronamaatregelen het niet toelieten om binnen te zitten, lijkt Freddy’s nog genoeg gasten te ontvangen op hun grote terras, dat helemaal vol zit. Na een paar minuten wachten komt er gelukkig een plekje vrij op het plein. Het gezellig ingerichte terras geeft de hippe stijl van Freddy’s goed weer. Het is namelijk volgezet met oude schoolbankjes die zijn omgetoverd tot kleine, maar stijlvolle terrastafeltjes. De menukaart bestaat voornamelijk uit duizenden biersoorten, aangevuld door een paar typisch Amerikaanse gerechten zoals burgers, hotdogs en pannenkoeken.

Snelle hap

De burger is zelf samen te stellen door te kiezen welk broodje, vlees en toppings je hartje begeert. Zo kan je kiezen voor een teriyaki- of kipburger als je eens wat anders wil dan rundergehakt. Natuurlijk zijn er de klassieke burgertoppings zoals tomaat, augurk en sla, maar je kan je burger ook aankleden met zeewier, kimchi of mangochutney, waardoor er unieke burgers kunnen ontstaan. Daarnaast krijg je bij het burgermenu een portie frietjes en een maiskolf, wat de maaltijd compleet maakt. 

De huisgemaakte mayonaise maakt het helemaal af.

Binnen een snelle tien minuten na de bestelling komt de vriendelijke serveester het eten brengen. Alhoewel de snelle servering gewaardeerd wordt, heeft die helaas invloed op wat er op tafel wordt gezet. Het broodje is te bruin gebakken en de kok is in alle haast vergeten om er saus op te doen. In de ongelofelijke drukte van de heropening van de terrassen is dit een begrijpelijk foutje. Desalniettemin is deze burger een stuk beter dan iets dat je bij de McDonalds vindt. De ingrediënten zijn vers, de frietjes zijn lekker en de huisgemaakte mayonaise maakt het helemaal af.

Bijpassende drank

Bij de maaltijd hoort natuurlijk een drankje en voor een onbekend nieuw biertje ben je hier aan het juiste adres. Het aanbod op de kaart zal je namelijk niet zo snel in de supermarkt tegenkomen. Het is lastig om uit het grote bierassortiment te kiezen, maar wanneer de serveerster de bestelling opneemt, laat ze alvast weten dat het een goede keuze was. Al snel blijkt dat ze gelijk heeft: het bier wordt lekker koud op tafel gezet met een bijpassend glas en het smaakt heerlijk. 

Naast verschillende alcoholische versnaperingen serveert Freddy’s huisgemaakte limonade. Je krijgt een met ijs gevulde mason-jar waar je zelf vruchtensiroop en water aan toe kan voegen. Het is duidelijk te merken dat Freddy’s veel aandacht heeft voor details want niet alleen de smaak is geweldig, het ziet er ook nog eens prachtig uit. De frisse limonade is een goede aanvulling op de machtige maaltijd.

Groene sfeer

Niet alleen het eten en drinken is smaakvol, aan het interieur kan je dit woord ook wel toeschrijven. Zodra je het restaurant binnenstapt richting het toilet voel je meteen een gezellige sfeer. De industriële inrichting van planten en leren accenten geven het restaurant een moderne, maar vriendelijke uitstraling. Zelfs de WC is mooi gedecoreerd met rustieke wasbakken en klimop aan de muur. Freddy’s is zeker niet een stereotype bierkelder, maar een soort hippe variatie daarop. Er is geen café-achtig donker hout te vinden, maar juist veel lichte kleuren met bruine en groene accenten. Buiten op het terras wordt deze specifieke stijl echter niet helemaal doorgezet, maar het ziet er toch hip en gezellig uit. Alle tafeltjes zijn namelijk versierd met een leuke kaars en een plantje.

Eindoordeel

Je betaalt zo’n vijfentwintig euro voor een burger menu en twee drankjes, wat voor een studentenmaaltje niet heel goedkoop uitvalt. De verse ingrediënten en de huisgemaakte sausjes en drankjes maken dit echter een prima prijs-kwaliteit verhouding. Het vriendelijke personeel maakt graag een praatje met je voordat je weg gaat, waardoor je met een volgegeten buik en een vrolijke bui weer richting huis kan gaan.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen