Home CultuurANS eet ANS eet: MAM – ★★★★★

ANS eet: MAM – ★★★★★

door Solomiia Yaroshevich

Op de Grote Markt zit een traditioneel restaurant met een moderne twist. Zodra je de ingang hebt gevonden, kun je niet anders dan geïntrigeerd raken door de sfeer in het restaurant. Het minimalistische, geheel zwarte ontwerp van MAM nodigt je uit om te komen genieten van vakkundig bereid Vietnamees streetfood.

Zodra je het restaurant nadert, wordt je aandacht meteen getrokken naar het drukke tafereel dat door de glazen deuren te zien. De rokerige aardetinten van het restaurant die glinsteren in de felle lichten van de plafondlampen, doen denken aan Vietnamese straatrestaurants. Het eetcafé heeft alleen binnen zitplaatsen, bestaande uit verschillende grote tafels en een aantal barstoelen vanwaar je de keuken in kunt kijken. MAM opende afgelopen november zijn deuren en besloot ter gelegenheid hiervan ​​heerlijke porties zoete aardappelfrietjes weg te geven. De eigenaren van het restaurant zijn twee zussen uit Vietnam die de geneugten van hun streetfood wilden benadrukken. Hierdoor ontbreekt het dit restaurant niet aan authenticiteit. 

Smaakvol eten

De uitgebreide variatie aan gerechten op de menukaart van MAM komt tegemoet aan een breed scala van dieetvoorkeuren. Voor een snelle lunch kun je wat rijstvermicelli met tofu halen, terwijl de kippensoep de beste keuze is voor een grotere maaltijd. Verschillende gerechten springen eruit. De beef pho is rijk van smaak door de hartige bouillon en het gekruide vlees. De rijst bowls zijn een beproefde klassieker, met verschillende smakelijke bijgerechten en een aantrekkelijke uitstraling. De maaltijden zijn, met huisgemaakte dip en vissaus, heerlijk smaakvol en af ​​en toe pittig.

Naast het eten vertelt het interieur van MAM een verhaal over cultuur en traditie.

Knusse inrichting

Naast het eten vertelt het interieur van MAM een verhaal over cultuur en traditie. Het restaurant heeft een bijzondere en huiselijke sfeer door het professionele, handgemaakte interieur. De open keuken zorgt voor transparantie tussen het personeel en de klanten, en de uitnodigende aroma’s trekken gasten naar binnen. Op de muren is diep turkooisgroene verf gebruikt als aanvulling op het zwarte decor dat overal in het restaurant te vinden is. Een van de eigenaren lichtte toe dat ze de tafel en banken zelf hebben gemaakt. MAM combineert vakkundig straatflair en comfort, van het eten tot de bamboelampen.

Authentieke sfeer

De geschiedenis van het restaurant is intrigerend en inspirerend. De eigenaren van het restaurant wilden hun Vietnamese keuken introduceren in Nederland, met name in een kleinere stad waar mensen nog kennis moesten maken met echte streetfood. Alles is een inkijk in traditie, zo ook het feit dat je aan de balie moet betalen. In Vietnamese straatrestaurants moeten de klanten namelijk aan de kassa betalen, omdat het een wederzijds begrip creëert tussen de klant en het personeel.

MAM is een fantastische eetgelegenheid. Het is een plek waar je regelmatig naar toe wil vanwege de unieke combinatie van de lekkerste Vietnamese keuken en redelijke prijzen. Dit restaurant wordt sterk aanbevolen voor elke gelegenheid, inclusief een date, avond met vrienden of een familiediner. Je zult je niet gaan vervelen, hoe vaak je ook langskomt, terwijl je het menu stukje bij beetje beter leert kennen.

This article was published in English on January 27th 2023.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen