Home CultuurANS eet ANS eet: Vinyl Bar PAAK – ★★★★

ANS eet: Vinyl Bar PAAK – ★★★★

door Maan Heijthuijsen

In de Bloemerstraat kent Nijmegen sinds kort een nieuwe aanwinst in de horeca, namelijk Vinyl Bar PAAK. Deze gezellige, hippe bar brengt muziekliefhebbers samen door een veelzijdig aanbod van zowel streetfood als vinylplaten. 

PAAK bestaat uit een grote barruimte en een draaitafel waar een dj lp’s afspeelt en een praatje met de bezoekers maakt. Achterin bevindt zich als kers op de taart ook nog een klein maar divers vinylwinkeltje. In deze veelzijdige horecazaak ben je van woensdag tot zondag vanaf 17.00 welkom om te proeven van streetfood gerechten uit alle hoeken van de wereld onder het genot van een drankje.

Hippe sfeer

De bar is van binnen erg smaakvol vormgegeven. Er is een zachte belichting die zorgt voor een gezellige sfeer, afkomstig van peperdure lampen van Scandinavisch design. De ruimte is simpel maar stijlvol ingericht, zonder poespas en met een beperkt kleurenpalet van verschillende donkergroene tinten. Aan het plafond zijn buizen te zien en langs de muur lopen kleine waterleidingen. Deze zijn mooi afgewerkt en geven de ruimte een luxe en industriële sfeer.

Ook de akoestiek is prettig. Het is goed mogelijk om de nieuwste albums of aankomende concerten te bespreken zonder naar elkaar te hoeven schreeuwen. Desalniettemin is de muziek, afgespeeld door de dj achterin, duidelijk aanwezig. De muziek draagt bij aan de sfeer, maar eist niet alle aandacht op. Deze avond wordt er een mix van verschillende Afrobeat nummers gespeeld, die mooi in elkaar overlopen. 

Overal in de bar zijn mensen gezellig met elkaar in gesprek. PAAK trekt een breed publiek en verbindt hen door hun liefde voor muziek en vinyl. De opkomst van vanavond bestaat voornamelijk uit hippe, goed geklede studenten. Aan een tafel voor de ingang bevindt zich echter een groep mannen van middelbare leeftijd. Stilzitten lijkt de bezoekers van PAAK niet goed af te gaan, aangezien ze allemaal wel een keer opstaan om naar het diverse aanbod in de vinylzaak te kijken. 

Verfijnde borrelhap

Voor wie is gewend aan krenterigheid en kil personeel in de Nederlandse horeca, voelt PAAK verfrissend gastvrij aan. Het personeel is vriendelijk en alert. Op advies van een aardige ober worden er vier kleine gerechten besteld om met twee personen te delen. Kort na opname van de bestelling worden een karaf water en twee kaasbiscuits van het huis gebracht. Nog voordat deze karaf leeg is en de kaasbiscuits op zijn, wordt het eten al geserveerd.

Het eten bij PAAK is verfijnd, smakelijk en goed gebalanceerd. De pittigheid van bijvoorbeeld de taco wordt uitgebalanceerd door de hartigheid van de refried beans onderop. De goed gekruide pulled shiitake van de bao bun heeft als tegenhanger een heerlijke topping van gepekelde groenten. De gefrituurde oesterzwammen die op het menu de naam ‘KFZ’, wat staat voor Kentucky Fried Zwam, hebben gekregen zijn heerlijk krokant en de bijgeleverde dip is erg smakelijk.

Wat wel opvalt is dat de porties bij PAAK aan de kleine kant zijn voor de betaalde prijs. Van de bao bun en taco wordt maar een enkel exemplaar opgediend. De gerechten worden op vrij grote, langwerpige borden geserveerd. Door de kleine porties lijkt het daarom alsof sommige gerechten, met name de bao bun en taco, verdwaald rondzwerven in een zee van keramiek.

PAAK is aan alle kanten goed vormgegeven, van het interieur en de akoestiek tot en met de smaak van het eten. Het eten is goed gekruid en de smaken zijn gebalanceerd. Hoewel de prijzen aan de hoge kant zijn, worden er kleine porties geserveerd die meer zijn bedoeld als borrelhap dan als volwaardige maaltijd. Desalniettemin is PAAK een gezellige bar met een verfijnde smaak voor interieur, waar je onder genot van muziek kunt genieten van heerlijke borrelhapjes. Als je deze maand niet krap bij kas zit, is Vinyl Bar PAAK zeker een bezoekje waard.

Ben je benieuwd naar andere recensies over cafés in Nijmegen? Lees deze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen