Home Artikelen ANS-krant 1

ANS-krant 1

door Redactie

Opbloeien

Een fysieke introductieweek, een kennismaking op de campus en een daadwerkelijke ontmoeting met je medestudenten. Het lijkt wel een droom. Het nieuwe collegejaar begint fysiek en zelfs de anderhalve meter wordt afgeschaft. Het is tijd voor een nieuw begin. Een nieuwe lichting studenten begint en van de voorgaande kan gezegd worden dat zij opnieuw begint. Twee generaties studenten kennen de universiteit namelijk vooral vanaf hun beeldscherm. Je wordt wakker, zet je laptop aan met de camera uit en zodra de break-out rooms worden aangekondigd ga je maar douchen. Dit jaar is echter anders. Dit jaar is er goede hoop. De universiteit gaat open en verstoppen kan je nu alleen nog achterin de grote collegezaal, maar dan zal je toch echt eerst gedoucht moeten hebben.

Bereid je voor op dringen voor een plekje in de overvolle bus of haasten met de fiets. Bereid je voor op de aller saaiste hoorcolleges (prop je kussen maar in je tas), op de hoge prijzen van de Spar voor de pizzabroodjes en begin maar met sparen voor alle koffietjes uit de automaat die je nodig zal hebben komend jaar. Maar, bereid je vooral voor op biertjes in het Cultuurcafé, lunchen met je studiegenoten, langs hoppen bij de kamer van je studievereniging en het lezen van het ANS.

Misschien ga je zelfs je kleine studentenkamer missen. Het gaat wel even wennen zijn om niet meer elke dag voor je planten te zorgen. Nu is echter de tijd aangebroken dat jij kan bloeien. Daar kan je niet snel genoeg mee beginnen als je de woorden uit het klimaatrapport van het IPCC moet geloven. Het weer wordt namelijk steeds extremer. Na zo’n schrikbarend rapport zou je toch verwachten dat de mensen die de toekomst moeten meemaken massaal de straat op gaan? Waarom is dit niet gebeurd? Geloven we dan allemaal in Nijmegen dat Laurens al de oplossing in handen heeft? Lees deze ANS en het antwoord zal je tegenmoetkomen.

Opwarming van de aarde of niet, wij drukken op papier. Overal zijn we te vinden. Op de universiteit, in de stad, in studentencomplexen. Want wie wil het ANS nou niet? We denken echter ook wel aan het milieu. Je kan ons namelijk vinden op de site, app en sociale media. Zo kent men ANS toch nog als Algemeen Nijmeegs Studentenblad en verandert de afkorting niet in Aardbevingen, Natuurbranden en Stortvloeden.

De hoofdredactie

De ANS-krant 1 lees je hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen