Home Artikelen ANS-krant 3

ANS-krant 3

door Redactie

Onterechte afwijzing

Een van je huisgenoten heeft een nieuwe kamer gevonden en jij blijft ten einde raad achter. Hoe ga je ooit een nieuwe vinden die net zo leuk is? Jij en je huisgenoten besluiten om een erg gedetailleerde beschrijving van de toekomstige bewoner bij de advertentie op Facebook te plaatsen. Zo filter je er namelijk al het grove vuil meteen uit. ‘Hallo toekomstige huisgenoot’, begin je het bericht. ‘Wij zijn op zoek naar een gezellige man met bonte sokken, stijl blond haar en een eigen waterkoker.’ Tevreden kijk je naar de omschrijving en plaats je het online.

Terwijl je zit te genieten van de Spaanse nazomerzon zie je een leuk berichtje op Facebook voor een kamer in Nijmegen verschijnen. Daar waar jij de aankomende jaren zal gaan studeren. De omschrijving lijkt op jouw lijf geschreven: je hebt je haar net geblondeerd. Ondanks de vele eerdere gefaalde hospiteerpogingen begin je enthousiast te typen. Dit keer pak je het anders aan, je grote vriend Google Translate zal het bericht voor je vertalen zodat je een grotere kans maakt op die kamer met Nederlandstaligen. ‘Ik ben een man met een leuke sfeer en zoek een kamer te huren. Mijn hobby’s zijn tatoeages en erfgoed en ik ben een rebel. Daarom ik denk ik pas perfect in uw huis.’

Tussen de 357 reacties die jullie in een uur hebben ontvangen is de opdracht om de perfecte huisgenoot te kiezen nog niet zo makkelijk. ‘Wat hebben we het toch zwaar…’, verzucht een van je huisgenoten, waarop je instemmend knikt. Toch springt er een mailtje voor jou tussenuit. Een rebel met tatoeages die houdt van erfgoed zou zomaar eens je oude huisgenoot kunnen vervangen. Er is geen twijfel over mogelijk dat deze jongeman wordt uitgenodigd op de hospiteeravond.

Na een lange reis vanuit Costa del Sol bel je aan bij het herenpand. Hoewel je de verbaasde blikken van de huisgenoten wel zag toen je jezelf in het Engels voorstelde, geef je de moed nog niet op. Het gesprek voelt vertrouwd. Jullie praten elkaar de oren van het hoofd over tatoeages en rebellie. Voordat je het doorhebt, is de avond voorbij. Vol vertrouwen verlaat je met een glimlach het huis.

‘Wat een leuke jongen’, zegt je tegen je andere Nederlandse huisgenoten, zodra de international het huis uit is. Je kan jezelf wel voor je kop slaan omdat je bent vergeten ‘NO INTERNATIONALS’ bij de kameradvertentie te zetten. De beslissing voor de nieuwe huisgenoot is dan ook niet moeilijk: het wordt de blonde Achterhoeker, want die heeft toch zoveel reistijd.

De hoofdredactie

De ANS-krant 3 lees je hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen