Home ANS-Nieuwsbrief ANS-krant 5 (J37)

ANS-krant 5 (J37)

door Redactie

Waarom zou de Radboud Universiteit (RU) haar medewerkers moeten verplichten om workshops over sociale veiligheid te volgen? Hebben ouders altijd al hoge verwachtingen van het onderwijs van hun kinderen? Hoe ging de kraakactie van Nijmeegs Jantien in zijn werk? Lees dit en meer in de nieuwste ANS-krant!

Het vertrek van universitair docent Fleur Jongepier van de RU wegens het grensoverschrijdende gedrag op de universiteit bevestigt nogmaals dat er op het gebied van sociale veiligheid nog veel te verbeteren is. Het beleid op de universiteit omtrent sociale veiligheid is weliswaar op papier aangepast, maar de vertaalslag naar de praktijk blijft uit. Lees in het opinieartikel hoe de cultuurverandering kan worden bewerkstelligd door de medewerkers van de RU te verplichten om workshops over sociale veiligheid te volgen. 

Daarnaast is in de nieuwe krant een artikel te lezen over de kraakactie van het pand van voormalig café De Extase in Nijmegen. In het nieuws wordt vaak simpel gesproken over kraken, maar is het ook zo simpel? In het achtergrondartikel wordt besproken hoe deze kraakactie precies in zijn werk ging. In Tijdgeest wordt de ouderbetrokkenheid in het onderwijs over de jaren heen uitgelegd. Ouders verwachten tegenwoordig veel van het onderwijs van hun kinderen. Was dit in het verleden ook al zo en zal dit zich voortzetten in de toekomst? Verder spreekt ANS met Nijmeegse comedian Samir Fighil over zijn nieuwe show over de Fear Of Missing Out (FOMO). Hoe ziet hij FOMO terug in zijn eigen omgeving en hoe gaat hij hier zelf mee om?

Tot slot staan er in de krant ook verschillende luchtige artikelen. Zo wordt er een laatste oordeel geveld over een zeer enthousiaste docent, bespreekt de Studentopponent de ‘studentikoze professor’ en wordt een student goed voorbereid op moeilijke gasten tijdens de kerstdagen door middel van een nieuwe kookchallenge. 

Lees het allemaal in ANS-krant 5! Neem gerust een krant mee uit de gele bakken op de campus of lees hem hier online. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen