Home Artikelen ANS-krant 7

ANS-krant 7

door Redactie

Intidimidatievirus

De omikronvariant grijp veelvuldig om zich heen. Iedereen heeft wel een beste vriend, studiegenoot of collega die in quarantaine zit. De meesten van ons zullen in de aankomende weken niet aan een positieve PCR-test ontkomen en over een paar maanden zal de meerderheid van Europa de omikronvariant hebben gehad. Toch lijkt het allemaal zo erg niet meer. De meeste plekken zijn op vertoning van een QR-code weer toegankelijk. Zo worden de winkelstraten weer bewandeld door rondneuzende en snotneuzende mensen. In de bioscoop kan je weer met je vieze handen in de popcornbak graaien. Vanaf vier uur ‘s middags is in het Cultuurcafe geen handgel meer te ruiken, maar word je overwelmd door de bieradem van je studiegenoten.

De toekomst ziet er rooskleurig uit. In de hoop dat er geen nieuwe sterkere variant opkomt, lijkt het einde van de coronapandemie namelijk in zicht. Met het uitdoven van deze crisis ogen alle problemen opgelost. Niets is namelijk even ernstig als de situatie van de afgelopen twee jaar. Toch?

Al veel te snel komen we erachter dat dit niet het geval is. De grote woningnood en een lage compensatie voor het leenstelsel zijn het pakkie-an van het nieuwe kabinet. Bovenal kunnen we wel spreken van een ander virus: het initimidatievirus. Momenteel zitten we midden in de zoveelste golf. De afgelopen weken stromen er namelijk steeds meer meldingen binnen van ‘besmette’ personen. Het virus lijkt vooral bij mannen aan te slaan, maar is overal te vinden: op straat, op de universiteit en bij talentenjachten. Bij de een uit het zich als een kriebel in de keel: ‘Hé chickie, mooie billen!’ De ander loopt een ernstige griep op en kan niet meer afblijven van vrouwen. Deze laatste gevallen zouden moeten worden behandeld op de IC, maar helaas is er niet zoiets als IC voor grensoverschrijdend gedrag.

Van dit virus afkomen is daardoor best lastig, maar niet onmogelijk. Zo kan overal flink veel handgel worden gebruikt om de vieze handjes thuis te houden. Ook is het verstandig om een mondkapje te dragen, zodat de mond wordt gesnoerd. Wanneer je echt besmet bent, ga dan direct in quarantaine en houdt te allen tijde anderhalve meter afstand. Ten slotte is het noodzaak dat we de QR-code blijven gebruiken om besmette personen buiten de deur houden. Die maatregelen van de overheid zijn zo gek nog niet.

De hoofdredactie

ANS-krant 7 lees je hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen