Home Artikelen ANS krant editie 4

ANS krant editie 4

door Redactie

Een nieuwe lente en een nieuw geluid


De ANS-redactie van het afgelopen jaar zwaait uit. Dit jaar hebben we als redactie een boel obstakels gekend, maar we waren zeker niet de enigen. Alle studenten werden beproefd. Met name tijdens de afgelopen herfst en winter moesten studenten de weerbarstigheid doorstaan. Ze hadden louter online colleges en er waren zelden feestjes. De muren van het studentenleven waren door een vreemd virus afgebroken en buiten hagelde en stormde het. Veel studenten stonden eenzaam in de regen.

Velen zijn gered van een totale ondergang door anderen die naar hen omkeken en een parapluutje uitdeelden. Tal van initiatieven werden opgezet: van wandeltochtjes tot zoomdisco’s en van bingo’s tot een luisterend oor. De weerstand werd op de proef gesteld, maar is er hopelijk alleen maar door verbeterd. Studenteninitiatieven zijn gelukkig van alle tijden, maar het belang ervan bleek groter dan ooit.

De initiatieven zijn kenschetsend voor de grote sociale cohesie die bestaat in het studentenleven. Eenzaamheid kan worden opgelost door studenten die naar elkaar omkijken, maar we moeten in de komende periode de andere grote problemen niet vergeten. Onmiskenbare elementen van het studentenleven zoals het leenstelsel, een hoge werkdruk en onzekerheid over de toekomst kunnen we ook samen aanpakken. Teamwork als oplossing blijkt ook uit een van de artikelen in deze ANS, namelijk Publish or perish. Zeker als je niet de last van zulke problematiek draagt, kun je een hand uitsteken naar een ander. Spreek je uit tegen hoge werkdruk van docenten door je te laten horen bij WOinactie-protesten of doe mee aan een demonstratie tegen het leenstelsel. Is dat nog wat te extreem voor je? Laat dan bijvoorbeeld feedback achter wanneer je opleiding daarom vraagt.


Bij het ANS hebben we het afgelopen jaar mee mogen maken hoe belangrijk het is om kritisch te zijn en om elkaar uit de wind te houden als de werkdruk te hoog wordt. Wij voeren tijdens het noodweer op open zee: we besloten een nieuwsbrief op te zetten en met een nieuw medium te beginnen, namelijk een krant. Daarnaast konden we niet fysiek samenkomen om te vergaderen of een gezellige bijeenkomst te houden. We zijn blij dat alles uiteindelijk goed is gekomen door veel samen te werken. Nu, in het voorjaar, trekt het wolkendek bovendien weer wat open. De redactie van 2020/21 neemt afscheid, maar een nieuwe redactie komt met frisse gedachtes en zal hopelijk onverminderd van zich laten horen.

De hoofdredactie

Lees de nieuwste ANS hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen