Home Artikelen ANS-Nieuwsbrief editie december

ANS-Nieuwsbrief editie december

door Redactie

Hoofdredactioneel commentaar


Ook het Algemeen Nijmeegs Studentenblad is niet ongemoeid gelaten door de coronacrisis. We hebben drastische besluiten moeten nemen, net zoals de universiteit. Het uitleggen van die besluiten blijkt zo makkelijk nog niet, als we het papierwerk van de universiteit moeten geloven. Dat is namelijk nauwelijks of lastig te vinden en als je het vindt, bevind je jezelf waarschijnlijk in de diepste krochten van het Radboudnet.

Voor onze motivatie hoef je het papierwerk niet in te duiken hoor. Het is gewoon te vinden in het hoofdredactionele commentaar op pagina twee. Ah, komt dat even goed uit: je bent er al. Op de campus zijn jullie daarentegen minder te vinden. Terwijl dit juist de plek was waar lezers zoals jij het ANS tot voor kort en masse mee namen. Een plus een is twee, dus worden er in naam van ANS nu wat boompjes minder gekapt. Niet heel veel hoor: onze nieuwsbrief komt vaker op papier uit, maar met een kleinere oplage en je kunt hem ook nog eens in je mailbox ontvangen.

Waar ANS dus minder in het blikveld van RU-studenten valt, vallen zijzelf steeds meer in het oog van Big Brother proctorio. Wij houden het vooralsnog ouderwets dus op 1 + 1 = 2, maar de universiteit zweert tegenwoordig bij 1 + 1 = 4. Zij stelt namelijk dat de coronacommotie een goede reden is om bij tentamens de privacy van studenten in het geding te brengen. Drieduizend ondertekenaars van een petitie tegen proctoring deden er natuurlijk niet toe. Ho maar dat studenten er iets over te zeggen krijgen.

De universiteit verandert haar methodes dus wat. Hoewel wij dat ook in meer of mindere mate doen, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over onze rubrieken. Jij kunt nog steeds ongezien binnen kijken in een studentenkamer middels onze rubriek Kamervragen. Daar hebben we helemaal geen proctoring voor nodig, studenten zeggen zelfs dat ze het leuk vinden dat we komen kijken! Om dat te zien, moet je nog wel even op wachten tot de volgende nieuwsbrief. Er zullen daarop ook nog velen volgen, want als er een ding zeker is, is dat iedereen graag een ANS-redacteur mee naar huis neemt. Is een redacteur nog wat te hoog gegrepen voor je? Dan kun je altijd nog het ANS mee naar huis nemen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

De hoofdredactie

Lees de eerste editie van de ANS-nieuwsbrief hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen