Home Artikelen ANS Protesteert

ANS Protesteert

door Redactie

Hoofdredactioneel commentaar


‘De hoofdredactie van het ANS zegt gewoon te roken in het Gymnasion (VOX 2, 18 september), ook al is daar een rookverbod. Ik ben het daar volledig mee eens en rook speciaal voor de gelegenheid een sigaartje mee.’

Dat schreef Bert Brussen, ANS-redacteur van 2002 tot 2006. Op de ANS-redactie van nu was al een jaar geen roker meer te vinden, totdat roken tijdens onze afgelopen medewerkersvergadering weer helemaal hip bleek te zijn. Zelfs de helft van onze hoofdredactie moet eraan geloven. We steken ze trouwens lekker op waar we willen, dus aan een rookvrije campus heeft ANS ook tegenwoordig een broertje dood.

Los daarvan houden wij ons tenminste nog een beetje aan regels. Dat valt van sommige hoogleraren aan sommige faculteiten niet meer te zeggen. Zij komen er echter veelal mee weg met een halfjaar op sabbatical of een ‘indringend gesprek’. Ho maar dat studenten er iets over te zeggen krijgen. Dat terwijl ANS door een kleine fout wel onnodig hard werd afgestraft. Een fout in een document en daar ging bijna de helft van onze bestuursmaanden. ‘Er stond maar weinig uitleg bij jullie activiteiten. Dus zoveel bestuursmaanden lijkt me wat aan de grote kant’, was de strekking. De ANS-redactie, die vrijwel fulltime werkt aan blad dat vaker uitkomt dan universiteitsblaadje VOX – waar mensen met een wettelijk vastgelegd salaris werken – moest er maar een baantje bijnemen.

Dat wist Rob Vaessen hoofd van Student Life (en lid van de redactieraad VOX) te verkondigen in een skypegesprek met de oude hoofdredactie. Had Student Life even gebeld of daadwerkelijk onderzoek gedaan, dan hadden ze wel beter geweten. Stel je toch eens voor dat ze een daadwerkelijk actieve houding aan zouden nemen – want daar weten ze zoveel van af – en de ANS een keer open zouden slaan. Dan zouden ze nog eens wat leren.

Maar goed: het universiteitssysteem is onwrikbaar en dus zijn de ANS’ers overgestapt op shaggies. We vragen ons alleen af waarom wij er niet met louter een tik op de vingers vanaf kwamen. Sommige dingen veranderen nooit. Brussen rondde zijn bericht immers als volgt af: ‘Benieuwd hoe onevenredig hard ik nu weer gesanctioneerd ga worden…

De hoofdredactie

Lees de nieuwe ANS hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen