Home Artikelen ANS zoekt nieuwe redactie

ANS zoekt nieuwe redactie

Heb jij journalistieke ambities? Wil jij je kritische blik verder ontwikkelen? En wil je allerlei andere enthousiaste studenten ontmoeten? Solliciteer dan voor de redactie van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS)! ANS is hét studentenblad van Nijmegen dat volledig wordt beheerd door studenten. De papieren editie van ANS wordt twaalf keer per jaar uitgebracht, daarnaast worden er dagelijks studentennieuwtjes en andere artikelen op de site geplaatst. Iedere maand heeft ANS-Online vijftienduizend bezoekers, waarmee het een belangrijk nieuwsplatform is voor studerend Nijmegen.

Als redactielid van ANS heb je verschillende taken. Je bedenkt ideeën voor nieuwe artikelen variërend van achtergrondstukken tot ludieke artikelen en reportages. Zo zijn afgelopen jaar bijvoorbeeld artiest Sef en presentator Rob Trip geïnterviewd en is een reconstructie gemaakt van een kraakactie in Nijmegen. Je formuleert een goede insteek en scherpe vragen, houdt interviews en schrijft natuurlijk allerlei artikelen. Verder begeleid je schrijvers met hun artikelen, redigeer je stukken, werk je aan de vormgeving en de promotie van ANS, en organiseer je gezellige activiteiten voor de medewerkers. Afhankelijk van jouw functie als hoofdredacteur of redacteur, ben je vijftien tot veertig uur per week bezig in de periode van mei 2023 tot mei 2024. 

Wat zoeken we in jou?

  • Je bent enthousiast over journalistiek
  • Je bent nieuwsgierig en duikt graag ergens in
  • Je hebt een kritische blik 
  • Je bent leergierig
  • Je neemt graag het initiatief
  • Je bent oplossingsgericht

Lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van een enthousiast team studenten die samen hét nieuwsplatform voor Nijmeegse studenten beheren? Stuur dan voor vrijdag 7 april een mail met een korte motivatie naar redactie@ans-online.nl en dan nodigen wij jou uit voor een gesprek. Ben jij wel geïnteresseerd maar heb je twijfels of vragen? Neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen