Home Artikelen Biathlon en bitterballen: deze studenten halen geld op voor het Glazen Huis

Biathlon en bitterballen: deze studenten halen geld op voor het Glazen Huis

door Lies Heijs and Foto: Noortje Smeenk

Deze week staat het Glazen Huis in Nijmegen. Niet alleen kinderen en ouderen zetten zich in voor 3FM Serious Request, ook studenten halen geld op. 

Afgelopen zondag betraden 3FM DJ’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis dat dit jaar op de Grote Markt staat. De DJ’s maken tot kerstavond, op niets anders dan vloeibaar voedsel, radio. Dat doen ze om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Gedurende de week kwamen en komen verschillende artiesten langs om muziek te maken. Dit zijn onder andere Tom Odell, Chef’Special, Kraantje Pappie, Wies, Prins S. en de Geit en de Nijmeegse De Staat. 

Het zijn niet alleen kinderen en ouderen die zich inzetten, ook studenten halen geld op. Deze week en afgelopen week worden en werden er zeer uiteenlopende sponsoractiviteiten georganiseerd. ANS sprak met enkele actievoerders. 

Biathlon, bitterballen, gehoorscreening

De Nijmeegse Studenten Triatlon Vereniging NSV Trion organiseerde een sponsoractie in Heumensoord. Hoewel de vereniging in eerste instantie een triatlon wilde houden, was het toch wat koud om te zwemmen en werd besloten dat onderdeel te schrappen. In plaats daarvan wisselden acht atleten gedurende vier uur tussen rennen en fietsen want, zo vertelde de organisatie, ‘wij triathleten houden van grenzen verleggen’. Uiteindelijk haalde de vereniging met deze actie 2100 euro op. 

Bij N.S.R.V Phocas speelden ze juist in op de activiteiten na het sporten. Zo verhoogde de vereniging tijdens hun borrel de bierprijs van 1,60 naar 1,80, de 20 cent werd aan Serious Request gedoneerd. Daarnaast verkocht Phocas ook bitterballen voor het goede doel. Door middel van QR-codes konden leden geld overmaken naar het Glazen Huis, en bij aantoning van overmaken kregen ze een lekkere bruine versnapering. Zo haalde de vereniging al meer dan 150 euro op. 

Toch bleef het niet alleen bij sporten en drinken. Zo haalde een groep logopediestudenten en docenten aan de HAN gedurende deze en vorige week meer dan 1100 euro op met gehoorscreenings. Dit deden ze omdat ze binnen hun vakgebied regelmatig in aanraking komen met de vreselijke gevolgen van ALS en de communicatieproblemen die daarbij komen kijken. Gisteravond hebben ze de cheque overhandigd. 

Geïnspireerd door dit artikel? Het Glazen Huis staat nog tot zondag op de Grote Markt, tot dan kan er nog worden gedoneerd. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen