Home Artikelen Bruls tijdens bingoavond met studenten in gesprek

Bruls tijdens bingoavond met studenten in gesprek

Burgemeester Hubert Bruls houdt op 26 januari in samenwerking met de universitaire koepelverenigingen een bingoavond voor studenten. Tijdens het evenement krijgen deelnemers de kans om met hem in gesprek te gaan over de coronacrisis.


Bruls zal twee uur lang via een livestream vanuit Theaterzaal C balletjes uit het bingorad draaien. Tussendoor beantwoordt de burgemeester, die ook voorzitter is van het nationale Veiligheidsberaad, vragen die deelnemers van tevoren kunnen insturen. ‘Deze mogen overal over gaan, al is het doel van het evenement om in gesprek te gaan over de coronamaatregelen’, legt Eline Leeneman, voorzitter van betrokken koepelvereniging SOFv, uit.

In gesprek

Het plan voor de bingo ontstond tijdens een gesprek in november tussen de universitaire koepelverenigingen en de burgemeester. ‘Daarin kwam naar voren dat studenten zich niet erg gehoord voelen in de coronacrisis en niet kunnen uiten hoe ze zich erover voelen’, aldus Leeneman. De koepelverenigingen kwamen vervolgens tot het plan om een activiteit te organiseren waar Bruls makkelijk aanspreekbaar zou zijn voor studenten. ‘De burgemeester vindt het zelf ook belangrijk dat iedereen zijn ervaringen kan delen en ondersteunde dit initiatief daarom gelijk’, legt Leeneman uit.

Dol op bingo’s

In eerste instantie wilden de koepelverenigingen een College Tour-aflevering organiseren om het gesprek te faciliteren. Er moest echter ook een informeel element in de samenkomst zitten, zo vonden de organisatoren. Leeneman: ‘Toen hoorden we dat de burgemeester dol is op het organiseren van bingo’s. Hij heeft ook al bingo gespeeld met bewoners van bejaardenhuizen: wij konden natuurlijk niet achterblijven.’

Je kunt je hier inschrijven voor de bingo. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen