Home Artikelen College van bestuur verontschuldigt zich na afbeelding Zwarte Piet

College van bestuur verontschuldigt zich na afbeelding Zwarte Piet

door Jochem Bodewes

Het college van bestuur (CvB) heeft haar excuses aangeboden voor het gebruik van een afbeelding van een zwarte piet bij een sinterklaaslunch. Volgens het universiteitsbestuur is er een fout gemaakt en heeft ze zich al eerder uitgesproken tegen de figuur Zwarte Piet.


De afbeelding was bijgevoegd aan een Sinterklaasgedicht dat donderdag in combinatie met een lunch onder medewerkers op de campus werd verspreid. Een medewerker die daar aanstoot aan nam beklaagde zich daarover. ‘Het is goed dat dat is gebeurd’, aldus Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU. Het CvB bood afgelopen weekend via Radboudnet dan ook haar excuses aan.

‘Hiermee geeft het college duidelijk aan hoe zij er tegenover staat’, licht Gerritsen toe. In 2018 sprak het CvB zich namelijk al uit over Zwarte Piet en stelde het niet meer bij het karakter van de universiteit te vinden passen. Ook moedigt het bestuur studenten en medewerkers sindsdien aan om bij het vieren van het sinterklaasfeest een niet-zwarte invulling aan de piet te geven.  

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen