Home CultuurANS eet ANS eet: Reftercrompouce – ★★★★

ANS eet: Reftercrompouce – ★★★★

Met zijn roze dakje, luchtige deeg en zoete room verovert hij in vogelvlucht Nederland: de crompouce. Elke fervente sociale media-scroller kent de hype ondertussen wel, een heerlijke combinatie van zijdezacht croissantdeeg, gevuld met banketbakkersroom en overgoten met het klassieke roze glazuur. Vanaf vandaag biedt de Refter zijn draai op deze beroemdheid aan, maar hoe bevalt hij?

Eenmaal aangekomen bij Panama in de Refter, tovert een vermoeid uitziende werkster een doos van Bakkerij ‘t Kraayennest tevoorschijn vanonder de toonbank. Nadat ze deze opent, mogen we de Reftercrompoucen aanschouwen. Het eerste dat op- en meteen tegenvalt, is de grootte van de ‘pouce. Deze is namelijk minuscuul vergeleken met de grootte van een normale croissant. Dit wordt erger gemaakt door de prijs, namelijk twee euro. Al kost de Reftercrompouce daarmee een euro minder dan de crompouce die de Spar aanbiedt, krijg je weinig waar voor je geld. Al met al schept de Reftercrompouce lage verwachtingen. 

Bij het proeven van de room, het grootste zorgpunt, valt het al reuze mee. De room is namelijk erg lekker. Hoewel deze vol is van smaak, is hij niet te zwaar en ook het suikergehalte ligt precies goed. Het deeg is luchtig, wat goed in balans is met de volheid van de room. Hoewel de puntjes van de crompouce ietwat droog zijn, werkt dit de algehele smaak niet tegen. Ook hoeft het gebit niet te lijden onder overmatige zoetheid van het glazuur. Al met al is deze crompouce dus zeer geslaagd. Dit zou een ware primeur betekenen voor de Refter als de crompouce ook daadwerkelijk uit eigen keuken kwam. 

Al met al is dit een geslaagde crompouce zonder al te veel poucepas. De smaken zijn in balans en, ondanks de grootte, ziet hij er goed uit. Wie tijd en geld heeft om de Reftercrompouce te halen, doet er goed aan om dat te doen. In tegenstelling tot de matige maaltijden die de Craft serveert, is deze geïmporteerde crompouce een goede aanvulling op het voedselaanbod in de Refter. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen