Home Artikelen Dineren voor schoon drinkwater

Vanaf 1 april vindt de 13e editie van pop-uprestaurant Happietaria plaats in Nijmegen. Dit initiatief vanuit de Koepel der Christelijke Studentenvereniging (CSN) haalt ieder jaar geld op voor een goed doel. Dit jaar: schoon drinkwater voor Oeganda. ‘Kom vooral bij ons eten!’

In het hart van het Goffertstadion verandert de lunchroom Bikkels van 1 april tot en met 10 mei elke avond in pop-up restaurant Happietaria. Het evenement is een landelijk initiatief vanuit non-profitorganisatie Tearfund, dat verspreid is over verschillende studentensteden. Ieder jaar probeert Happietaria zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar gaat het geld naar projecten voor schoon drinkwater in Oeganda, en hoopt het restaurant 30.000 euro op te halen.

Het Happietaria-menu heeft genoeg te kiezen en voor ieder wat wils. Omdat het geld naar Oeganda gaat dit jaar, serveert het restaurant een Oegandees voor-, hoofd- en nagerecht. Deze gerechten zijn een bobotie bite, een Ugandese curry genaamd bunny chow en als nagerecht mandazi. Daarnaast wordt de menukaart menu aangevuld met standaardgerechten als de Happieburger met frietjes. Als zoete afsluiting van de avond kunnen gasten ook nog genieten van heerlijke gerechten zoals Oreo-brownies en verschillende ijsjes.

Studentenorganisatie

Het hele restaurant wordt gerund door student-vrijwilligers.‘Echt alles wordt gedaan door studenten’, vertelt Hanna Olthof, PR-coördinator van Happietaria Nijmegen aan ANS. ‘Van het organiseren tot het koken, bedienen en zelfs het afwassen. Dat is echt vet.’ De organisatie probeert daarnaast zo veel mogelijk lokale bedrijven aan te trekken voor sponsoring. ‘Een groot deel van ons eten is gesponsord door bedrijven uit Nijmegen. Het is erg fijn om te zien dat zo veel mensen met ons willen samenwerken’, zegt Olthof.

‘Onze gasten bestaat voor een groot deel uit studenten, maar er komen ook veel andere mensen bij ons eten, zoals buurtbewoners of kerkleden.’ Daarnaast wordt er veel promotie gedaan in lokale kerken, waarbij Happietaria een bekend concept is. Het restaurant is tot nu toe goed bezocht, en Olthof hoopt deze trend door te zetten: ‘Je steunt een goed doel, de gerechten zijn erg lekker en het restaurant is mega gezellig. Kom dus vooral bij ons eten!’

Tot en met 10 mei kan je nog bij Happietaria komen eten. Happietaria zoekt daarnaast nog altijd vrijwilligers voor in de keuken en bediening. Aanmelden voor een shift kan via de site.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen