Home Artikelen Drie extra Wellbeing Weeks voor RU-medewerkers

Drie extra Wellbeing Weeks voor RU-medewerkers

Vandaag startten de Wellbeing Weeks. Deze drie weken zijn bedoeld om meer bewustzijn over vitaliteit te creëren onder medewerkers van de Radboud Universiteit. Tot en met 22 april zijn er workshops, webinars en activiteiten, waar op dit moment zich 330 inschrijvingen voor zijn. 

Vanmiddag om half een startten de Wellbeing Weeks met de activiteit Ontdek de Beweegroute. De aankomende drie weken moeten voor bewustzijn zorgen over vitaliteit en wat dat met je kan doen. ‘Dat kan namelijk voor iedereen anders zijn’, stelt Annemiek Baselaar, coördinator Strategie Beleid Ontwikkeling. Tijdens de Wellbeing Weeks kunnen medewerkers daarom verschillende dingen uitproberen binnen drie clusters. ‘Het eerste cluster gaat over ontspanning, beweging, slaap en energiemanagement. Er is een cluster dat gaat over motivatie, loopbaan en werkgeluk. Het laatste cluster gaat over de omgang met stress, werkdruk, piekergedachten en de balans tussen werk en privé’, somt Baselaar op. 

Uitspreiding

Afgelopen oktober vond al een Wellbeing Week plaats voor zowel studenten en medewerkers. ‘Uit de evaluatie kwam naar voren dat veel medewerkers het te druk hadden in deze week om mee te doen’, vertelt de coördinator. ‘Dat is tegenstrijdig: ze hebben te veel werkdruk voor een webinar over werkdruk’, zegt ze. Toch is deze feedback serieus genomen en is besloten om in april drie extra weken te organiseren. ‘Op deze manier hebben medewerkers een grotere kans om mee te doen’, zegt Baselaar. 

Hoewel deze Wellbeing Weeks slechts voor medewerkers zijn, wil dat niet zeggen dat er minder aandacht is voor studenten. ‘Voor studenten worden tussendoor allerlei andere activiteiten georganiseerd omtrent het thema welzijn. Dit wordt geregeld door de afdeling Studentenwelzijn’, noemt ze. 

Individueel aanbod

Dit jaar vinden er naast het digitale aanbod niet alleen meer fysieke activiteiten plaats, er is ook ruimte gemaakt voor een individueel aanbod. ‘Uit de evaluatie werd duidelijk dat hier naast het groepsaanbod behoefte aan is’, stelt Baselaar. ‘Dit kan gaan over vragen op het gebied van sport en bewegen of over persoonlijke vragen omtrent vitaliteit’, geeft ze als voorbeelden. Voor het individuele aanbod zijn er vier coaches beschikbaar, bedrijfsmaatschappelijke werkers en sportdocenten. ‘Voor drie weken is dit genoeg. Er zijn namelijk zelfs nog plekken vrij’, vertelt de coördinator.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen