Home Artikelen Drie vrouwen lastiggevallen op de campus

De Radboud Universiteit (RU) heeft signalen ontvangen dat drie vrouwen in de afgelopen twee weken zijn lastiggevallen op de campus. Dat liet de universiteit vandaag weten in een oproep om goed op elkaar te letten.

De RU heeft signalen opgevangen dat onlangs drie vrouwen zijn lastiggevallen op de campus door een onbekende jongeman. Om wat voor ongewenst gedrag het exact gaat en of het om dezelfde man gaat, kan Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU, niet zeggen. 

Gerritsen laat weten dat de RU goed heeft moeten nadenken over het naar buiten brengen van dit bericht. ‘Het kan natuurlijk ook vragen oproepen, maar we vonden het belangrijk om dit te delen zodat we met zijn allen extra alert zijn’, zegt hij. De woordvoerder laat weten dat het nu extra belangrijk is om op elkaar te letten. ‘Voor al onze studenten en medewerkers willen we een veilige campus.’  

Heb jij last (gehad) van ongewenst gedrag? Aarzel niet om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon: vertrouwenspersonen@ru.nl. Voor meldingen kan je terecht bij tijdelijkmeldpunt@ru.nl of het alarmnummer 024-3655555.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen