Home Artikelen GGD ziet landelijke stijging vaccinaties, op de RU blijft het nog stil

GGD ziet landelijke stijging vaccinaties, op de RU blijft het nog stil

door Delphine Broasca

De GGD heeft bekend gemaakt dat er een toename is in het aantal vaccinaties, nu uit de persconferentie dinsdag 14 september blijkt dat er bij veel gelegenheden een coronapas komt. Op de Radboud Universiteit (RU), waar de GGD ook prikken zet, is voorlopig nog geen groei te zien. 

De GGD op de campus van de RU laat weten dat er nog geen stijging in het aantal mensen dat zich bij hen laat vaccineren is te zien. ‘Ik verwacht dat de toename pas later in de komende weken zichtbaar is’, vertelt een medewerker van de GGD. ‘De studenten hebben gisteravond de persconferentie gezien. Nu denken ze eerst nog na of ze zich gaan laten vaccineren of niet’, legt hij uit. 

De medewerker verwacht een stijging te zien vanwege de coronapas die op meerdere locaties verplicht zal worden gemaakt vanaf 25 september. ‘Het studentenleven is weer echt begonnen. Studenten willen uitgaan en naar horecagelegenheden. Dan hebben ze een QR-code nodig’, stelt hij.

Aantal prikken

Op dit moment zet de GGD gemiddeld zo’n vijftig vaccinaties op een dag. ‘We weten niet of dat enkel studenten zijn’, laat een medewerker weten. ‘We vragen daar namelijk niet naar.’ Toch verwacht hij wel dat het overgrote deel student is. Hoe groot de toename zal zijn de komende weken durft hij niet te schatten. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen