Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Alles kan kapot

Het verhaal en de verbeelding: Alles kan kapot

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Alles kan kapot.

1. Anton Jasper: Spullen die kapot worden gemaakt worden vaak verlaten en vergeten. Voor mijn hobby urban exploration (urbex) is het juist waardevol: het is een uitdaging om wat vervallen en verlaten is vast te leggen. Daar is een hoop mysterie en historie te vinden, wat goed is voor mensen met een interesse in dark twisted stories. Deze foto is een voorbeeld van wat ik tegenkom tijdens mijn urbexavonturen: dit is het huidige interieur van een oud verzorgingshuis in Nederland dat geen goed eind heeft gekregen. Voor mij is het een surreële wereld om te ontdekken.

2. Evelien ten Bosch: Als activiteit om nieuwe leden te werven heeft het bestuur van De Cycloop dit jaar een SMASH-fotografie avond georganiseerd. Zij hadden diverse voorwerpen geregeld die kapotgeslagen mochten worden, waaronder glaswerk, borden, spiegels, een tv en deze klok. Dit sloot perfect aan bij het thema van deze maand. Ik heb de achtergrond van de foto expres donker gemaakt zodat het oog valt op de details van het gebroken glas en de gebroken wijzerplaat. Daarnaast heb ik alle kleuren eruit gehaald, behalve rood, zodat ook dit echt de aandacht trekt.  

3. Mitzie Samuels: Tijdens de SMASH-fotografie avond mochten alle deelnemers foto’s maken van voorwerpen die kapot werden geslagen. Ook mochten de deelnemers zelf losgaan met een golfclub op allerlei voorwerpen. Een tv, kattenbeeldje, pompoen en schaaltje passeerden de revue. Op deze foto zijn de scherven te zien van de voorwerpen die voorafgingen aan het kattenbeeldje. Dat beeldje lijkt de dans ontsprongen te zijn.

Wil je meer foto’s van De Cycloop zien? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen