Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Creepy Crawlers

Het verhaal en de verbeelding: Creepy Crawlers

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is Creepy Crawlers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1.Björk Johannes: Ik maak graag foto’s in het bos, maar het is extra leuk en uitdagend als je een opdracht meekrijgt, zoals creepy crawlers. Ik was op zoek naar grote spinnen en rupsen, maar ik vond juist dit hele kleine spinnetje dat toevallig in een zonnestraal hing. Het contrast van licht en donker geeft dit schattige spinnetje toch een creepy vibe.

2. Evelien ten Bosch: Een van mijn favoriete dieren om te fotograferen zijn insecten. Het thema creepy crawlers paste dan ook prefect bij mij! De enige uitdaging: het moest griezelig zijn… en dat terwijl mijn Instagram vol staat met mooie kleurrijke vlinders op felgekleurde bloemen. Daarnaast ben ik niet zo’n held met spinnen, oorwormen en pissebedden dus moest ik op zoek naar een middenweg tussen mooi en creepy. Met deze bruine libelle op een oude houten bank denk ik die te hebben gevonden.

3. Alexander Currie: Wat het thema creepy crawlers betreft hebben we in Nederland, zeker in de herfst, geen tekort aan veelpotig diervertier. Er wordt wel eens gezegd dat actief op zoek gaan naar iets wat je wil juist ervoor zorgt dat je het spoor bijster blijft, terwijl als je het zoeken loslaat de oplossing opeens in zicht komt. Puntje bij paaltje: lunchen op een stenen bankje bood soelaas toen een klein, kek kevertje naast ons neerstreek. Soms zit geluk in een klein kevertje…hoekje.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen