Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Everything

Het verhaal en de verbeelding: Everything

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is everything.

1. Anna Cleuters: Naar vossenwelpjes zoals deze kan ik eindeloos kijken, zo lief. Dat geldt voor wel meer mensen geloof ik. De vossenburcht, die op een nogal atypische locatie ligt, trok in ieder geval genoeg bekijks. Jonge vosjes kunnen vrij nieuwsgierig zijn, maar denk eraan altijd zoveel mogelijk afstand te houden om de dieren niet te verstoren als je ze bekijkt of fotografeert.

2. Alexander Currie: Mijn beste vriend had op de dag dat de foto was gemaakt, tot ergernis van zijn vriendin, heil gezocht in wierrookstokjes opsteken in hun appartementje. Alhoewel zij er verre van zen van werd, bleef gelukkig de vrede bewaard toen we wat camera’s erop loslieten. Je zou haast een sigaar met wat whiskey erbij pakken en wat jazzmuziek op gaan zetten.

3. Liv Cornelissen: De foto is deze maand genomen in Nieuw Zeeland. Ja dat lees je goed. Ik had het geluk dat ik net zo hard kon rennen als dit vogeltje, mijn vleugels uit kon slaan en vertrekken naar een land ver hier vandaan. Waar er geen Covidregels zijn en het leven meer lijkt op een paradijs dan op een betonnen jungle. Waar overvolle winkelstraten weer oké zijn, maar waar lege stranden meer de norm zijn.

Beste nieuwkomer: Imke van den Bogaard

Tijdens een studiedagje zat ik even bij de kittens, waar dit katje voor mijn voeten ging rollen. Ik kon het toen niet laten om met mijn telefoon wat foto’s te maken. Ondanks dat dit schattige model niet helemaal begreep dat ze stil moest liggen voor een goede foto, kwam dit mooie plaatje er alsnog uit. Vanwege de mindere belichting in de stal heb ik de foto nog na bewerkt en hiermee gelijk zijn blauwe ogen nog meer laten spreken dan ze al deden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen