Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: favoriete foto’s

Het verhaal en de verbeelding: favoriete foto’s

door Delphine Broasca and De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Ditmaal is het geen challenge, maar een greepje uit de favoriete foto’s van afgelopen jaar van een drietal Cycloop-leden.

Yasmin Leenderts: Op safari in coronatijd! Nee, grapje natuurlijk. De Apenheul is een leuke bestemming voor nep-safarifoto’s. Op veel plekken geen hekken die het zicht beperken en je foto verpesten, maar gewoon aapjes die gewend zijn aan mensen en zich van relatief dichtbij laten fotograferen. Het mooie aan apen is dat je jezelf makkelijk in ze herkent. Stel je jezelf voor op een zonnige dag, lekker aan het snacken. Vervolgens komt er iemand voor je zitten met een telelens. Hij observeert je blijft non-stop foto’s maken. Dan krijg je precies deze tevreden, maar toch licht ongemakkelijke blik.

Evelien ten Bosch: Vorig jaar ben ik met studentenfotografievereniging de Cycloop, naar de dierentuin geweest. Daar maakte ik deze foto van deze vlinder. Een snelle poging op te zoeken welke het was, mocht niet baten, dus ben je een kenner en weet je welke dit is, let me know. Foto’s maken van insecten vind ik het allerleukst en dan is de dierentuin natuurlijk fantastisch. Een beetje valsspelen is het misschien wel, want je hoeft er geen hele middag voor door de parken en bossen te lopen, maar toch blijft het een uitdaging om deze fladderende dieren op de foto te krijgen.

Alexander Currie: Laat ik maar in de dieren-sferen blijven hangen. Mart Hoogkamer zei ooit: ‘In de jungle van de stad ben jij een tijger in de kroeg.’ Als deze woordenkunstenaar gelijk heeft, dan zou je New York best onder een stadsjungle kunnen scharen. Er zijn niet veel plekken waar ik graag zou willen komen, terwijl de regen met bakken uit de hemel stroomt. Times Square heeft echter wel een plekje in mijn hart veroverd. Alles is groots, alles is zo fel verlicht dat je een oogarts nodig hebt voor naderhand, en alles is een lust voor het oog, al helemaal voor een fotograaf.

Ben je benieuwd naar de maandelijkse themacompetitie? Deze bekijk je hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen