Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Fotoketting

Het verhaal en de verbeelding: Fotoketting

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Fotoketting.

Deze ketting begint met een willekeurige foto waar de eerste fotograaf zich door laat inspireren. De tweede fotograaf baseert zijn foto op die van de eerste. Zo ontstaat een reeks foto’s: de fotoketting.

De originele foto

1. Ramon Tjan: Op de foto ben ikzelf te zien in de douche met een beeldje in mijn hand. Om de connectie te maken met de voorgaande foto heb ik gekozen voor een zelfportret, een krokodillen beeldje in mijn hand en een omgeving van water.

2. Leonard Silvis: Op de vorige foto staat een woelig beeld met de nadruk op het gezicht en een object.. Ik wilde graag het gezicht verbergen en de nadruk leggen op de ongezondheid van sigaretten. Dit heb ik gedaan door het gezicht te verbergen achter een gasmasker. Verder heb ik de Eusebius kerk op de achtergrond er bij genomen om de foto veel diepte te geven. Net al bij de vorige foto is er veel woeligheid op zwart wit.

3. Meike Budding: De vorige foto liet de schadelijkheid van roken zien. Hier ben ik met mijn foto op ingegaan. De foto van de omgekeerde boomtop staat voor longbronchiën aan één kant van de longen, die door roken aangetast zouden kunnen worden. Daarnaast heb ik het zwart-wit overgenomen.

4. Evelien ten Bosch: De vorige foto deed mij denken aan een reflectie van een boom in water. Ik probeerde hier op aan te sluiten door een spiegel te gebruiken en een paar gedroogde bloemen. Het zwart-wit element heb ik niet overgenomen, want dan kwamen de bloemen niet meer zo goed tot hun recht.

4. Pien Fischer: Ik wilde het spiegelelement uit de vorige foto graag meenemen ter inspiratie voor mijn foto. Ik heb mijn grote spiegel maar naar de bosjes naast mijn huis gesleept voor een lichtelijk geïmproviseerd stilleven. Het idee was dat de spiegel een andere kant van het bos zou belichten, misschien wel een geheime doorgang naar het onbekende.

6. Carolien Maas: Net als bij de vorige foto heb ik gebruik gemaakt van reflectie en natuur. Ik had eigenlijk iets ingewikkelders gepland, maar kwam onderweg dit tegen.

Ben je benieuwd naar meer foto’s van De Cycloop? Deze zie je hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen