Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Monochromatic

Het verhaal en de verbeelding: Monochromatic

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is Monochromatic

1. Alexander Curie: Het is bijna niet meer voor te stellen dat het mogelijk is om een zonnige avond op het Waalstrand door te brengen. Je zou bijna spreken van ‘die goede oude tijd’. Die avond reden er haast-periodiek om de vijf minuten scooters over het zandpad van Veur-Lent, die de omgeving uitgebreid van stof voorzagen. In de verte kwam een wandelaar in de ‘storm’ terecht: een foto was geboren.

2. Anna Cleuters: Een paar maanden geleden was ik op Texel. Daar zijn genoeg mogelijkheden om zeehonden te zien. Zo kun je naar zeehondenopvang Ecomare, maar veel leuker is het om met een boottocht naar een van de zandplaten rond de Waddeneilanden te varen en de dieren in het wild te zien! Deze foto maakte ik bij de Razende Bol, een zandplaat waar zowel gewone als grijze zeehonden graag vertoeven.

3. Vincent Veerbeek: Veel dieren zijn perfect aangepast op hun omgeving, dus Burgers’ Zoo was de ideale plek om een foto te maken waarin één kleur de boventoon voert. Neem deze hagedis, die zo goed is in camouflage dat niemand precies weet hoeveel van deze beestjes er in de dierentuin rondlopen. Verscholen tussen het groen houdt hij de bezoekers in de gaten die hem onopgemerkt voorbij lopen. Ik zag hem die dag toevallig wel en het leverde een foto op die laat zien dat fotografie soms een kwestie kan zijn van goede timing en een beetje geluk.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen