Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Monochroom

Het verhaal en de verbeelding: Monochroom

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Monochroom.

1. Leonard Silvis: Daar sta je dan. Het optreden begint, de ruimte is duister als de nacht. Je bent je aan het voorbereiden op wat komen gaat. Het licht gaat aan en daar is het dan: heavy metal. Het geluid is overweldigend hard. Je intuïtie neemt het over, je haalt je telefoon uit je zak en maakt een foto. Je weet het meteen: dat is een gezichtsuitdrukking die je niet snel zal vergeten.

2. Sanne Donkers: Ik wist eerst niet eens wat het thema van deze maand betekende. ‘Ik wil geen zwart-wit foto maar wat dan wel?’, dacht ik terwijl ik een aardbei in mijn mond stopte. Toen schoot het idee me te binnen. Gelukkig had ik nog een aardbei liggen. Aanschouw ‘de laatste aardbei’.

3. Diede Vleuten: Voor het thema van deze maand moest ik even inspiratie opdoen, want je kan er zoveel vette dingen mee doen. Na lang zoeken op Pinterest zag ik iemand die een brandende lucifer van dichtbij had gefotografeerd. À la student heb ik een mini studiootje gebouwd met twee zwarte T-shirts en een lucifer in een plantenpotje. Daar is deze foto uitgekomen.

Wil je meer foto’s van De Cycloop zien? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen