Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Natuur

Het verhaal en de verbeelding: Natuur

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: natuur.

1. Kelly van Apeldoorn: De leeuwin buigt haar kop en drinkt voorzichtig wat water. Haar ogen houdt ze open en ondertussen observeert ze de omgeving om haar heen. Haar prachtige vacht glinsterde in het zonlicht terwijl ze drinkt. Na enkele verfrissende slokken heeft ze er genoeg van en gaat ze verder met haar eten. Ze geniet van een groot stuk bot waar nog een beetje vlees aan zit. Ze zet haar grote klauwen erin en scheurt het vlees er vanaf met haar scherpe tanden. Wanneer ze haar eten op heeft, krijgt ze weer een beetje dorst.

2. Sanne Donkers: Op deze foto is een van de gevolgen te zien van hoe natuur en mens naast elkaar leven. One man’s trash is another man’s treasure.

3. Anton Jasper

Planet of the Apes featuring King Julien.

In dit plaatje staat een zwevend eiland centraal, bewoond door ringstaartmaki’s. Voor de gehele shot zijn veertig lagen in Photoshop verwerkt. Het bevat negen foto’s: de boom, wolken als de rode gloed, drie van gesteenten, gras dat de eilandwanden bedekt en drie van ringstaartmaki’s. Daarnaast zijn noise lagen gebruikt om het heelal te maken en een tal aan kleurfilters om het verloop reëler te maken. Met dit project was ik wel een maand zoet. De inspiratie was om iets met een zwevend eiland te maken. Uiteindelijk is dit ontstaan door experimenteren.

Wil je meer foto’s van De Cycloop zien? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen