Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Nog meer Flower Power

Het verhaal en de verbeelding: Nog meer Flower Power

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Flower Power.

1. Maarten Manten: Tijdens het Cycloop uitje naar Keukenhof liep ik langs vele perkjes tulpen. Bij een van de perkjes stond daar, in een open plek, een kleine tulp. In het kabbelende zonlicht stond ze tussen haar grotere broers en zussen te stralen. Een echte Power Flower.

2. Evelien ten Bosch: Al sinds ik ben begonnen met fotograferen zijn natuur en insecten mijn favoriete onderwerpen. Een bezoek aan Keukenhof kon dan ook niet uitblijven. De bloemen op deze foto vond ik ontzettend mooi, omdat er veel verschillende soorten en kleuren op te zien zijn. Ik baalde ervan dat dit hele bloembed in de schaduw stond, tot ik mij realiseerde dat er hier en daar een bloem werd uitgelicht door een zonnestraaltje. Die bloemen, zoals deze paarse, heb ik vastgelegd. Dit gaf een hele interessante sfeer waarbij je blik naar de paarse bloem in de zon wordt getrokken.

3. Yasmin Leenderts: In het voorjaar bloeien bloemen en staat Keukenhof vol tulpen. Een leuk onderwerp voor foto’s en de Cycloop excursie was een goed moment om mijn nieuwe macrolens uit te proberen. Mijn oog viel op de blauwe druifjes. Deze simpele bloemen zie je zelden in een boeket, maar ze staan overal, zoals langs het fietspad op de campus. Vaak staat een klein groepje van deze bloemen bij elkaar en besteden we er niet zoveel aandacht aan. Zonde, want van dichtbij zien ze er schattig uit. De blauwe druifjes op de campus moeten worden gekoesterd. Hopelijk vormen ze bij ons ook snel zo’n mooie blauw-paarse zee.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen