Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Portraits

Het verhaal en de verbeelding: Portraits

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is Portraits.

1. Leonard Silvis: De avond zon, een prachtige kleur dat je hart verwarmt. Een locatie waar je ziel naar verlangt. Een model met een goede pet en een dikke jas. De draai in het lichaam met de zon op het haar. Alles bij elkaar was magisch, echt waar.

2. Diede van der Vleuten: Afgelopen september ben ik gestart met de beginnerscursus fotografie bij de Cycloop en toevallig hadden wij ook de opdracht om een portret te maken. Natuurlijk heb ik al mijn vrienden en familie gevraagd of ik snel een foto mocht maken. Toen ik bij mijn broertje aan het oefenen was, kwam deze er toevallig uit. Nog even oefenen, maar vind het een leuk begin!

3. Alexander Currie: Alhoewel deze duistere plaat je bijna zou doen geloven dat het onderwerp op de foto Daniël Craigs vervanging zou kunnen zijn, is de echte locatie van opname toch minder spannend. Het chocolademuseum te Antwerpen leent zich helaas niet voor een informatieve rondleiding, waarna je de volledige ins-en outs over chocolade kent (de audiotour spat van zelfverheerlijking vanuit het museum, waar menig dictator een puntje aan zou kunnen zuigen). Naast gevuld met chocola, vormden de vele lichten en schaduwen in het gebouw een perfect toneel om je met een camera flink uit de voeten te kunnen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen