Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Portretten

Het verhaal en de verbeelding: Portretten

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: portretfotografie.

1. Pien Fischer (gedeelde eerste plek): Heel lang heb ik niks van photoshop willen weten. Ik haalde vooral lol uit het maken van de foto. Voor deze challenge heb ik het juist volledig anders aangepakt. Terwijl de foto zo was gemaakt, heb ik uren zitten puzzelen met alle handen. Het was heerlijke bezigheidstherapie. Ik heb een idee dat al maanden in mijn hoofd zat nu eindelijk uitgewerkt.

1. Diede Vleuten (gedeelde eerste plek): Na het bingen van het nieuwe seizoen van Emily in Paris, moesten de acteurs natuurlijk ook weer even worden gestalkt. Ik kwam een hele mooie foto van de man die Gabriel speelt tegen, ideaal voor het thema portretten. Ik heb mijn vriend opgetrommeld, een wit hoeslaken opgehangen en samen hebben we geprobeerd er het beste van te maken.

2. Camille Donders: Ik heb nog nooit met een model gewerkt. Deze challenge leek mij daar de perfecte mogelijkheid voor. Dit is een vriendin van me, Charlotte. Zij bedacht de outfit en de make-up, ik bediende het licht en natuurlijk de camera. Ik had mijn kleuren lamp meegenomen en we zijn wat gaan proberen. Het thema is oud en nieuw, dus glitters konden daar niet aan ontbreken. Na een tijdje hadden we als idee om de glitters in de lucht te gooien en te kijken wat er zou gebeuren. Zo is deze foto ontstaan.

3. Larissa Derks: Dit is een portretfoto die ik heb gemaakt van mijn zus. Ik heb alle lampen in de lege fitnesszaal uitgedaan om het accent echt op haar te leggen.

Wil je meer foto’s van De Cycloop zien? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen