Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Slechte voornemens

Het verhaal en de verbeelding: Slechte voornemens

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Slechte voornemens.

Evelien ten Bosch: In plaats van een jaar starten met goede voornemens, werd ik door de Cycloop photochallange uitgedaagd te denken in slechte voornemens. Een passende opdracht, want goede voornemens had ik dit jaar toch al niet. Meer sporten, meer met vrienden uitgaan of nog één keer deelnemen aan een NSK: bij alles ben je afhankelijk van de maatregelen. Bij slechte voornemens echter niet. Een bijkomend pluspunt is dat de kans dat je ze behaald vele malen groter is. Daarom heb ik de lege drankflessen van de feestdagen gebruikt om mijn slechte voornemen voor 2022 weer te geven. Een jaar met meer wijn, meer bier en meer champagne. Om het toch een beetje een goed voornemen te laten zijn, hoop ik bij het drinken mooie en positieve herinneringen in 2022 te kunnen maken. Zoals het wijn drinken met vriendinnen en vieren van mijn afstuderen onder het genot van een glaasje champagne!

Meike Budding: Mijn goede uh… slechte voornemen voor 2022 is meer en vooral langer slapen. Het is heerlijk om met dit koude weer het opstaan even uit te stellen. Uiteraard alleen als er in de ochtend geen andere verplichtingen zijn. Onze rode kater, Mees, laat goed zien hoe dat moet. De enige verplichtingen, waar hij zijn bed voor uitkomt zijn: eten, naar buiten gaan en zo nu en dan een aai over zijn bol. Echt een luizenleven dus. Nou moet ik eerlijk zeggen dat z’n relaxte leven mij al vrij snel zou gaan vervelen. Het was echter een leuke uitdaging om eens over slechte voornemens, die vaak net als goede voornemens toch niet altijd even realistisch zijn, na te denken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen