Home Artikelen Het verhaal en de verbeelding: Sparkling

Het verhaal en de verbeelding: Sparkling

door De Cycloop

Studentenfotografievereniging De Cycloop levert iedere maand de beste foto’s van hun themafotocompetitie. In deze rubriek vertellen de fotografen het verhaal achter hun foto. Het thema van deze maand is: Sparkling.

Deze maand gingen de leden van De Cycloop aan de slag met lightpainting. Hierbij teken je met een lichtbron figuren in de lucht terwijl een ander daar een foto van maakt. De camera wordt ingesteld op een lange sluitertijd zodat er tijd is om meerdere lagen van licht te tekenen. Zo zie je de reis die het licht heeft afgelegd terug op de foto.

1. Anton Jaspers (in samenwerking met Mitzie Samuels): Heb je ooit LSD in de speeltuin geprobeerd? Ik niet, maar ik stel me voor dat het er zo uit zou zien. Ik had graag deze kosmos in het echt willen zien. Het is in dit geval echter een ruislaag met een gloweffect. De foto is gemaakt met kleuren van een LED lamp. De lamp is opgevoerd met een powerbank zodat het licht sterk genoeg is voor duidelijke lightpaintings. Speeltuinen kunnen een hele surrealistische setting vormen die prachtig zijn voor een buitenaardse sfeer.

2. Cas Visser: Ik heb nooit eerder aan lightpainting gedaan. Al gauw bleek dit een hele nieuwe tak van sport. Met verkleumde vingers probeerde ik steeds weer andere instellingen. Uiteindelijk stonden alle knopjes goed en deze laatste foto van de avond was het resultaat.

3. Camille Donders: In mijn geboorteplaats Eindhoven is ieder jaar een groot lichtevenement genaamd GLOW. Ik moest bij deze themafotocompetitie gelijk aan dit evenement denken. Ik heb mijn broertje meegenomen die goed is in fotograferen en we hebben de hele route gelopen. Overal was wel iets om te fotograferen maar het was niet precies wat ik in gedachten had. Totdat we helemaal aan het eind op deze plek uitkwamen. We hebben ongeveer drie kwartier in een bijzonder ongemakkelijke positie gezeten om zoveel mogelijk goede foto’s te maken, waar de ‘visjes’ die uit het water sprongen, goed op stonden.

Wil je meer foto’s van De Cycloop zien? Je vindt ze hier.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen