Home Artikelen Hoofdredactioneel commentaar: Keuzes

Keuzes

Net als je denkt dat je je studiekeuze en alle bijbehorende stress achter de rug hebt, word je geconfronteerd met een nog groter dilemma. Hoe ga je de rest van je studietijd invullen, de uren die je buiten de collegezalen doorbrengt? Je hebt je losgemaakt van het ouderlijk juk, maar wat nu? Hierbij een paar voorstellen.

Je kunt overwegen in navolging van sommige andere studenten hart en ziel te steken in een unieke kledingstijl. Want of je nou jarenvijftigjurken draagt of Pokémon-t-shirts, geen papa Haan of mama Hen die hier naar je fashionkeuzes kraait. Ook kun je ervoor kiezen elke dag onder invloed van drank en/of drugs te koken. Klinkt gevaarlijk, maar het brengt allicht minder gezondheidsrisico’s met zich mee dan de kleffe university snacks met champignonragout waarvan je de komende jaren honderden bij de SPAR zult ste—— pardon, die je per ongeluk zal vergeten te scannen uiteraard.

Je hebt je losgemaakt van het ouderlijk juk, maar hoe ga je je nieuwverworven vrijheid benutten?

Of maak de UB tot je nieuwe thuis, en laat je onderdompelen in boeken over, om maar wat te noemen, de verbanden tussen objectgeoriënteerde ontologie en internetkunst. Soms in je eentje, soms lekker rizomatisch met de meiden (met je rizomaatjes?). Nog een optie: lid worden van de studentenvakbond en aan de frontlinie staan tegen het vaak onbegrijpelijke beleid van de universiteit. Tweede Kamerlid Lisa Westerveld ging je twintig jaar geleden voor. Grote kans dat de kameraden van AKKU nog een plekje over hebben in hun bestuur!

De universitaire wereld ligt aan je voeten, maar waar je oog op ook valt, leg de lat niet te hoog voor jezelf. Hoewel sommigen het geluk hebben direct in hun introgroepje vrienden voor het leven te maken, duurt het de meeste eerstejaars langer om zich thuis te voelen op de universiteit. Menig ouderejaars zal beamen dat het een proces van vallen en opstaan is. In de wijze woorden van Westerveld: laat je niet opjagen en durf fouten te maken.

Mocht je nou écht bang zijn voor verkeerde keuzes: je bent altijd welkom om in het Elinor Ostromgebouw op kamer N -1.290 een kopje thee te komen drinken en je aan te melden om mee te schrijven met ANS. Dat is sowieso een goede keuze. Over ANS gesproken, dit blad is in ieder geval goed voorbereid op de keuzes waarvoor het gedurende het komende collegejaar zal staan. Tijdens de vakantie heeft de inkomende redactie haar kantoor namelijk grondig opgeruimd. Dat werd ook eens tijd. Dank voor alles, redactie jaargang 37!

De hoofdredacteur

Dit artikel verscheen eerder in ANS-krant 1 (J38).

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen