Home Artikelen Hospi Housing helpt Nijmeegse studenten aan kamer

Hospi Housing helpt Nijmeegse studenten aan kamer

De Radboud Universiteit (RU) start in november een tweejarige samenwerking met Hospi Housing om studenten te helpen aan een kamer. Vanuit het platform Hospi Housing worden hosts en gastgezinnen gezocht die huisvesting kunnen bieden aan studenten.

Door het grote kamertekort in Nijmegen hebben de gemeente Nijmegen, RU en de HAN University of Applied Sciences besloten om samen te gaan werken met Hospi Housing. De samenwerking moet ervoor gaan zorgen dat studenten makkelijker en veiliger een kamer kunnen vinden. De universiteit gaat zich inzetten om studenten te wijzen op deze manier van wonen en gaat bijdragen aan de naamsbekendheid van het initiatief. Hospi Housing biedt studenten de mogelijkheid om door middel van een host een kamer te vinden.

Huisvesting

Het platform heeft al succes gevonden in meerdere studentensteden waaronder Utrecht, Groningen en Amsterdam en breidt met dit project uit naar Nijmegen. De bedoeling is dat de kamerzoektocht door de samenwerking met Hospi Housing voor studenten wordt vergemakkelijkt. Studenten kunnen zich op het platform aanmelden en kunnen zo een host vinden die bij hen past. Tijdens de matchingperiode wordt gekeken naar de voorkeuren van zowel de host als de student. ‘Sommige hosts willen liever wonen met een student die zelfstandiger is en anderen willen liever een student die meer meedraait in het huishouden en vice versa’, zegt Joost Bokkers, medeoprichter van Hospi Housing. Na de matching periode van een paar weken kan het contract worden getekend. Dit is meestal een contract van een half jaar tot een jaar. Hierna kan dit eventueel worden verlengd.

RU biedt hulp

Vanaf de zomer is de RU in gesprek gegaan over dit initiatief. Door de krappe huizenmarkt liepen met de gemeente en SSH& al eerder gesprekken over de het bieden van huisvesting en daar is deze samenwerking uitgekomen. ‘We kijken naar diverse initiatieven om de krapte op de huizenmarkt te beperken. Dit is een van de manieren waarmee we hopen een steentje bij te kunnen dragen’, stelt Charissa van Mourik, hoofd Student Life and International Mobility. De universiteit kijkt daarnaast samen met de SSH& en de Gemeente Nijmegen of er nog meer mogelijkheden zijn om studenten te helpen. Er is momenteel bijvoorbeeld een idee om tijdelijke kamers te bouwen op de campus. Er staat echter nog niks vast: ‘De gesprekken lopen en als we meer weten dan maken we dat bekend’, aldus van Mourik. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen