Home Artikelen ISO overhandigt studentenregeerakkoord aan Tweede Kamer

ISO overhandigt studentenregeerakkoord aan Tweede Kamer

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) heeft afgelopen dinsdag het studentenregeerakkoord overhandigt aan kamerleden. Hiermee willen zij aandacht vragen voor verbeteringen in het onderwijs. Bovendien willen ze voorkomen dat studenten de dupe worden van bezuinigingen. ‘De toekomst van studenten staat op het spel.’

In het studentenregeerakkoord staan tien punten ter verbetering van het onderwijs. Zo pleit het ISO onder andere voor een permanente verhoging van de basisbeurs, een niet-bindend bsa en een sterkere medezeggenschapsraad. De tien punten zijn opgesteld naar aanleiding van de aanzienlijke uitdagingen waar studenten voor staan, zo laat het ISO in een persbericht weten. Zo is er de rente op de studieschuld, maar ook het feit dat veel studenten met mentale problemen kampen was reden voor het ISO om tot dit akkoord te komen. Voorzitter Demi Janssen laat weten dat er met de plannen uit het studentenregeerakkoord voor wordt gezorgd dat iedere student de mogelijkheden krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen. Janssen: ‘De financiële positie van de student wordt verbeterd, de medezeggenschap wordt versterkt en er wordt geïnvesteerd in studentenwelzijn’.

Volgens het ISO is studentenwelzijn belangrijk voor de hele samenleving. ‘Studenten waren nauwelijks onderwerp van gesprek tijdens de verkiezingen, maar hun toekomst staat wel op het spel. De beleidskeuzes die we nu maken bepalen niet alleen het onderwijs van vandaag, maar ook de positie van onze studenten en samenleving in de toekomst’, aldus Janssen. Het ISO stelt dat goed onderwijs de sleutel is tot een goed functionerende samenleving. Daarom moeten onderwijs en studenten een prioriteit zijn de komende regeerperiode, vindt Janssen.

Lees het hele studentenregerakkoord hier

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen