Home Artikelen Kaf & Koren afgelast wegens weinig aanmeldingen

Kaf & Koren afgelast wegens weinig aanmeldingen

door Delphine Broasca

De bandwedstrijd Kaf & Koren gaat dit jaar niet door. Er waren te weinig aanmeldingen om de avond te vullen. In plaats daarvan komt er een release-avond waar Nijmeegs talent zich kan laten horen.

Een maand voor de finale, die op 19 april zou plaatsvinden, werd duidelijk dat er niet genoeg aanmeldingen waren voor de jaarlijkse muziekwedstrijd Kaf & Koren. ‘We zouden de avond niet kunnen vullen en hebben daarom besloten om Kaf & Koren niet door te laten gaan’, vertelt Stan van Geel, programmacoördinator van organisator Cultuur op de Campus (CODC). 

Corona en voorwaarden

De programmacoördinator denkt dat de coronacrisis ten grondslag ligt van de weinige aanmeldingen. ‘Vanwege corona heeft de muziekwereld een tijdje stil gelegen en zijn bands pas net weer aan het repeteren’, zegt ze. 

‘Daarnaast hebben we een aantal voorwaarden, waar bands aan moeten voldoen. Zo moeten tenminste de helft van de bandleden uit Nijmegen komen’, noemt Van Geel. Dit was niet altijd het geval bij de aanmeldingen die er wel waren. Ondanks de mogelijkheid om de voorwaarden te versoepelen is besloten om dit niet te doen. Volgens Van Geel waren er namelijk hoe dan ook te weinig aanmeldingen. 

Van competitie naar open podium

In plaats van de bandwedstrijd komt CODC met een alternatief om Nijmeegs jong talent een podium te bieden: een release-avond op 13 april. ‘Deze release-avond is in samenwerking met De Basis’, vertelt Van Geel. Op deze avond zullen tenminste drie optredens plaatsvinden in het Cultuurcafé op de campus van de Radboud Universiteit. ‘Er zullen twee soloartiesten optreden en waarschijnlijk een band’, zegt de coördinator. 

Als de release-avond in de smaak valt, ziet Van Geel er wel wat in om vaker een open podium te bieden in plaats van een competitie te organiseren. ‘Bij muzikale optredens is er veel dynamiek. Er kunnen bands, soloartiesten en dj’s op het podium staan’, benoemt ze. Van Geel is van mening dat het bij een competitie lastig is om deze verschillende muzieksoorten te vergelijken. Of Kaf & Koren vanaf nu voor altijd van de baan is, is niet duidelijk. Toch is Van Geel duidelijk over het open podium: ‘Ik houd wel van een nieuwe frisse wind.’ 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen