Home Artikelen Klimaatcoalitie mobiliseert Nijmegenaren

Klimaatcoalitie mobiliseert Nijmegenaren

door Delphine Broasca

Vanmiddag fietste de Klimaatcoalitie door Nijmegen om mensen te mobiliseren voor de klimaatmars in Amsterdam op 6 november. De start was op de campus van de Radboud Universiteit voor het Grotiusgebouw. 

De fietsmars begon tijdens de pauze voor het Grotiusgebouw. ‘Op dat moment konden we namelijk een groot aantal studenten aanspreken’, vertelt Hannah Fröb, persvoorlichter van de Klimaatcoalitie. De mars ging daarna via de HAN richting het centrum. ‘We eindigden op het station, waar we een banner hebben opgehangen’, zegt Fröb. 

Tijdens de tocht maakte de Klimaatcoalitie een aantal stops zodat de leden van de coalitie in gesprek konden gaan met Nijmegenaren over het klimaat. ‘Zo maken we de klimaatcrisis zichtbaar in Nijmegen.’ Daarnaast werden flyers uitgedeeld met informatie over het landelijke protest op 6 november in Amsterdam, waarvoor de klimaatcoalitie mensen probeert te mobiliseren.

Geen doelgroep

De persvoorlichter legt uit waarom ze zich op de fiets verplaatsen: ‘Zo konden we een groter publiek bereiken. We wilden niet enkel studenten aanspreken. Iedereen heeft recht op een toekomst.’ Daarnaast geeft ze aan dat de fiets een duurzaam vervoersmiddel is, wat past bij hun standpunt over duurzaamheid. 

‘Om de drempel om naar het landelijke klimaatprotest te gaan te verlagen hebben we telegramgroep, waar mensen met elkaar kunnen afspreken om samen te reizen’, zegt Fröb. Ze stelt voor dat mensen die geen studenten-ov hebben dan een groepsticket kunnen kopen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen