Home Artikelen Nijmegen organiseert benefietconcert voor Turkije en Syrië

Nijmegen organiseert benefietconcert voor Turkije en Syrië

Volgende week vrijdag vindt een benefietconcert plaats in Nijmegen waarmee geld wordt opgehaald voor de aardbevingslachtoffers in Turkije en Syrië. Het concert wordt georganiseerd door Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging in samenspraak met de Turks-Koerdische zangeres Meral Polat van de muziekgroep die het concert geeft. 

Op vrijdag 24 februari staat de muziekgroep Meral Polat Trio in De Vereeniging. De organisatie heeft in overleg met zangeres Meral Polat het optreden omgezet in een benefietconcert waarmee geld wordt opgehaald voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. In ruil voor een donatie van minimaal 2.50 euro aan Giro 555 krijgen bezoekers een kaartje om het concert bij te wonen. Na afloop van het concert schuift documentairemaker Sinan Can aan voor een nagesprek. 

Benefietconcert

Het concert van Meral Polat Trio zou volgende week vrijdag sowieso plaatsvinden in De Vereeniging. ‘Wij zijn op zoek naar manieren om de aardbeving in Turkije en Syrië extra onder de aandacht te brengen. Wij hebben daarom Polat benaderd om de handen ineen te slaan en het geprogrammeerde concert aan te grijpen om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Giro 555′, vertelt Anne Koemans, coördinator marketing van de Stadsschouwburg en De Vereeniging. 

Het concert zou oorspronkelijk in de Kleine Zaal van De Vereeniging plaatsvinden, maar is verplaatst naar de Grote Zaal waar ruimte is voor 1450 mensen. ‘We hebben het verplaatst vanwege de verwachte belangstelling en omdat extra plekken ook meer donaties kan opleveren’, legt Koemans uit. Tot nu toe zijn er al veel aanmeldingen voor het concert: ‘We zien dat de donaties snel oplopen.’ Om een kaartje voor het concert te krijgen, moet een donatie worden gedaan aan Giro 555 van minimaal 2.50 euro en maximaal 50 euro. ‘We hebben de oorspronkelijke ticketprijs losgelaten en je kan nu meer of minder dan die prijs doneren. Zo geven we meer mensen de kans om te doneren en om bij het concert te kunnen zijn’, vertelt de coördinator. Tijdens het concert zelf zullen een aantal mogelijkheden zijn voor bezoekers om meer geld te doneren. 

Nagesprek 

Na afloop van het concert zal een nagesprek plaatsvinden met de Nijmeegse documentairemaker Sinan Can die voor zijn documentaires meerdere malen is afgereisd naar Turkije. Hij kent Polat goed en is lid van de Raad van Toezicht van Stadsschouwburg en De Vereeniging. ‘De lijntjes waren kort, waardoor we dit gemakkelijk hebben kunnen regelen’, zegt Koemans. Hoe de concrete invulling van het nagesprek eruit zal zien is vooralsnog onduidelijk. 

Vandaag is de landelijke actiedag van Giro 555 in Beeld & Geluid in Hilversum om geld op te halen voor de aardbevingsslachtoffers. Vanuit Beeld & Geluid worden radio- en tv-programma’s gemaakt waarin vandaag aandacht wordt gevraagd voor de ramp. Vanmiddag maakte Giro 555 bekend dat er tot nu toe bijna 42 miljoen euro is opgehaald voor Turkije en Syrië. Rond tien uur vanavond wordt het eindbedrag van de actiedag bekendgemaakt. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen