Home Artikelen Opening Academisch Jaar vanuit de Vereeniging

Opening Academisch Jaar vanuit de Vereeniging

door Delphine Broasca

Met verschillende onderdelen op het programma als prijsuitreikingen en culturele intermezzo’s, opende de Radboud Universiteit vanmiddag het Academisch Jaar. Vanuit de Vereeniging was een livestream te bekijken. 

De opening stond in het teken van vrijheid. Han van Krieken, rector magnificus aan de Radboud Universiteit (RU), introduceerde dit onderwerp met een uitleg over verschillende soorten vrijheden: ‘Dit studiejaar begint met veel meer vrijheid. Vrijheid om samen te kunnen studeren en werken’, vertelt Van Krieken. ‘De RU zou een plek moeten zijn waar vrijheid wordt gecreëerd’, voegt hij toe. ‘Het moet een plek zijn waar je je veilig kan voelen.’

Prijzen

Daarnaast werden er prijzen uitgereikt voor scripties en onderwijsprijzen. De onderwijsprijzen gingen naar dr. Matthijs Moorkamp, universitair docent Organisatieontwerp & Ontwikkeling, en naar dr. Rianne van Melik, universitair docent Sociale Geografie. Van beide docenten werd gevonden dat ze betrokken waren bij de studenten. Ook werden verschillende studieprijzen uitgereikt aan uitzonderlijke scripties. Van elke faculteit was de winnaar aanwezig om in gesprek te gaan met Daniel Wigboldus, voorzitter College van Bestuur. Hier vertelden ze over hun onderzoek en hun plannen voor het aankomende jaar.

Cultuur

Tussen de praatjes door, was er ruimte voor culturele acts. Zo sprak Ilse Meijer over humanity and sexuality, begeleidt door Hilde Remmers op de dwarsfluit. Ook de Studenten Bigband Nijmegen trad op en de groep Dance Fever pakte het podium. Tot slot sprak schrijver Esther Gerritsen, geboren in Nijmegen, over haar ervaringen en verwachtingen als eerstejaars student aan de theaterschool. 

Hier kan je de opening van het Academisch Jaar terugkijken.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen