Home Artikelen Politieke jongerenpartijen en maatschappelijke organisaties in gesprek over straatintimidatie

Politieke jongerenpartijen en maatschappelijke organisaties in gesprek over straatintimidatie

door Delphine Broasca

Vanavond zullen de JS en DWARS, jongerenpartijen van respectievelijk de Partij van de Arbeid (PvdA) en GroenLinks (GL), in gesprek gaan met maatschappelijke organisaties over straatintimidatie. ‘Het is belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen in publieke ruimtes.’

Om half acht vanavond gaan de politieke jongerenpartijen in gesprek met Catcalls of Nimma en Fairspace over straatintimidatie. Het doel van deze avond is om straatintimidatie te agenderen en om informatie te winnen over dit thema. ‘Het is belangrijk dat iedereen zich veilig kan voelen in publieke ruimtes’, vertelt Gijs Kooistra, lid van de JS en gespreksleider van de avond.

Een cultuurprobleem

‘Straatintimidatie is een cultuurprobleem’, legt Kooistra uit. ‘Het zit in het gedrag van mensen en dat is lastig om van bovenaf aan te pakken.’ Om die reden gaan de politieke partijen in gesprek met Catcalls of Nimma en Fairspace. ‘Deze maatschappelijke organisaties pakken problemen meer van onder aan. We zijn benieuwd wat zij nodig achten van de politiek wat betreft dit thema’, gaat hij verder.

In gesprek

De avond zal geleid worden door Kooistra. ‘We gaan drie thema’s langs omtrent straatintimidatie’, zegt hij. Ten eerste zal worden besproken wat straatintimidatie precies inhoudt: wie zijn vaak de slachtoffers en wat is het probleem? ‘Daarnaast gaan we in over het feit wat activisme kan doen en tot slot wat de politiek kan doen omtrent dit onderwerp’, licht Kooistra toe.

De gespreksleider vertelt dat er eerst een aantal vragen zal worden gesteld aan de maatschappelijke organisaties en dat daarna de zaal ook inbreng kan hebben. ‘Op die manier hopen we dat er een gesprek zal ontstaan waarvan we dingen kunnen leren van elkaar’, stelt Kooistra.

Effecten

‘Ik hoop dat er vanavond veel mensen aanwezig zullen zijn die nog niet zoveel van straatintimidatie afweten en veel zullen leren over de ernst van het onderwerp’, zegt het lid van de JS. Daarnaast hoopt hij dat er stappen in de politiek kunnen worden gezet: ‘Op dit moment trekken de partijen PvdA en GL in de gemeente Nijmegen samen op om straatintimidatie tegen te gaan. Hopelijk kan de informatie die we vanavond opdoen hen weer helpen een stapje verder te zetten op dit belangrijke onderwerp.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen