Home Artikelen Radboud Universiteit prikkelt werknemers en studenten om te gaan wandelen

Radboud Universiteit prikkelt werknemers en studenten om te gaan wandelen

Op donderdag 4 april lanceert de Radboud Universiteit (RU) een platform waarop verschillende wandelingen rondom de campus te vinden zijn. Om dit te vieren, wordt er een wandeling georganiseerd. Onderweg zullen de wandelaars op verschillende plekken stoppen om informatie te krijgen. 

Radboudwandelingen.nl, zo luidt de naam van de nieuwe wandeldatabase van de RU. Om de lancering te vieren, en in het teken van ‘wandel tijdens je werkdag’ dag, organiseert de RU op donderdag 4 april een wandeling. Deze zal om 12:00 vertrekken vanaf het Erasmusplein. Tijdens de route van ongeveer 2,5 kilometer zal er op verschillende punten gestopt worden om informatie te krijgen over verschillende cafés, kunstwerken en andere interessante locaties. Deze zijn ook allemaal te vinden op de Radboudwandelingen website. De wandeling duurt tot maximaal 13:30 en is ook open voor studenten en aanmelden is niet nodig. 

Op de Radboudwandelingen site is een kaart te vinden waarop verschillende routes te zien zijn. Daarnaast staan er op de kaart ook 80 locaties zoals restaurants, gebouwen, kunstwerken en vergaderplekken weergegeven door middel van icoontjes. Deze kunnen aangeklikt worden  om meer informatie te krijgen. Elke plek valt onder een thema waarop gefilterd kan worden, zoals bijvoorbeeld ‘duurzaamheid’, ‘kunst en cultuur’ of ‘sport’. Ook zijn er een aantal vooraf geplande wandelingen te vinden op de site, die een lengte hebben tussen de 2 en 5 kilometer en namen hebben zoals ‘korte lunchwandeling’ of ‘beleef Brakkenstein’.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen