Home Artikelen RAGweek haalt opnieuw een recordbedrag op

RAGweek haalt opnieuw een recordbedrag op

door Sophia van Engelshoven

Dinsdagavond is de opbrengst van de RAGweek bekend gemaakt. Het opgehaalde bedrag van 47.201,38 euro overtreft het record dat vorig jaar is neergezet. De goede doelen waar het geld voor is opgehaald zijn enthousiast over de opbrengst. ‘Het is boven verwachting en een magnifiek mooi bedrag.’

De opbrengst van de vijftiende editie van de RAGweek is dinsdagavond in Café Van Buren bekend gemaakt tijdens de opbrengstenborrel. Het bedrag van 47.201,38 euro is het hoogste resultaat tot nu toe en overtrof het recordbedrag dat vorig jaar is opgehaald. Het bestuur van de RAGweek denkt dat het record te maken heeft met de coronapandemie en het feit dat activiteiten nu weer fysiek kunnen plaatsvinden. Daarnaast leverden het speciaal gebrouwen RAGbiertje en de RAGweek-kalender een flinke bijdrage. 

Een aantal afgevaardigden van de goede doelen Stichting Straatmensen en Jerome Damey Foundation waren aanwezig bij de opbengstenborrel, waar ze werden verrast met het recordbedrag. ‘Wat ze hebben opgehaald is boven verwachting’, zegt Erik Schuphof, voorzitter van Jerome Damey Foundation (JDF). 

Het bekendgemaakte bedrag is nog niet de definitieve opbrengst van de RAGweek. Het laatste geld moet nog binnenkomen en daarnaast loopt een actie met Walibi door tot juli. Het bestuur verwacht aan het eind van het jaar te weten wat het definitieve bedrag is. 

Recordbedrag 

De opbrengst van 47.201,38 euro is een nieuw record. Het vorige record stond op 43.333,20 euro, het bedrag dat vorig jaar is opgehaald. ‘Dat was een absolute uitschieter, want normaal ligt het bedrag rond de 29.000 euro’, vertelt Famke Reidinga, voorzitter van de RAGweek. ‘We dachten daarom dat we het van zijn lang zal ze leven niet zouden overtreffen, dus we zijn erg enthousiast met deze uitslag.’

De reden voor de hoge opbrengst legt het bestuur bij de coronapandemie. ‘Afgelopen jaren waren als student niet heel leuk. Nu kan alles weer fysiek plaatsvinden en ik denk dat dat studenten heeft gemotiveerd om mee te doen aan activiteiten’, aldus de voorzitter. ‘Het was gewoon de perfecte timing’, voegt de secretaris Jenna Slegt daaraan toe. Activiteiten van de RAGweek die vorig jaar wegens corona niet konden doorgaan, stonden dit jaar wel op het programma en waren populair. ‘De cantus ging dit jaar weer door en dat heeft enorm geholpen’, vertelt Stan Janssen, penningmeester van de RAGweek. 

Het speciaal gebrouwen RAGbier heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Het bier is in samenwerking met de Hemel gebrouwen om te verkopen voor de RAGweek. ‘Het is aan veel studenten, maar ook aan verschillende horecazaken verkocht en dat heeft veel geld opgeleverd’, aldus Janssen. ‘De samenwerking is wederzijds goed bevallen, dus ik hoop dat het volgend jaar kan worden doorgezet’, vertelt de penningmeester. Ook de RAGweek-kalender bleek populair. ‘Er is een recordaantal exemplaren verkocht’, zegt de secretaris. 

Blije stichtingen 

Afgevaardigden van de stichtingen waar het geld voor is opgehaald waren ook aanwezig bij de opbrengstenborrel. ‘De goede doelen waren enorm blij’, vertelt Reidinga. De voorzitter van JDF sprak zijn blijdschap uit: ‘Wat ze hebben opgehaald is boven verwachting. Het is echt een magnifiek mooi bedrag’. JDF is een internationaal doel dat zich inzet om een school te bouwen in Guinee. ‘Bij ons kan je de verdubbelaar eroverheen gooien, want in Guinee is het veel meer waard’, zegt Schuphof enthousiast. Ze waren aan het sparen om de derde verdieping van de school te bouwen, maar met de opbrengst van de RAGweek is verder sparen niet nodig. ‘We kunnen met dit geld de hele derde etage laten afbouwen.’ 

Nanette Haze, voorzitter van Stichting Straatmensen, noemt de opbrengst een ‘overweldigend bedrag’. ‘We kunnen hier ontzettend veel mee’, vertelt de voorzitter. Daarnaast is ze ook blij met de keuze voor een lokaal doel dit jaar. ‘Ik hoop dat dit ons meer naamsbekendheid geeft en dat er meer studenten als vrijwilliger komen aanwaaien.’ De stichting heeft momenteel een maaltijdproject, waarbij ze warme maaltijden bieden aan dak- en thuislozen. De stichting heeft nu ook plannen voor een nieuw project voor dak- en thuislozen. ‘Het geld komt daarom goed van pas’, aldus Haze. 

Het formele bedrag 

Het bedrag dat bij de opbrengstenborrel bekend is gemaakt is niet het definitieve bedrag dat met de RAGweek is opgehaald. ‘De laatste centjes moeten nog binnenkomen’, vertelt Marcus Schmeits, Commissaris Sponsoring en vicepenningmeester. Dat komt mede omdat er nog een actie loopt in samenwerking met Walibi tot juli. Bij deze actie zijn de tickets voor Walibi goedkoper en een deel van het geld gaat naar de goede doelen van de RAGweek. De opbrengsten hiervan worden opgeteld bij het recordbedrag van dit jaar en ze verwachten dat het definitieve bedrag aan het eind van het jaar bekend is. ‘Dit is het formele eindbedrag en zo kon er een feest aan worden gekoppeld’, aldus de voorzitter. 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen