Home Artikelen RSC weer open: nu nog individueel, maar binnenkort in groepsverband

RSC weer open: nu nog individueel, maar binnenkort in groepsverband

door Delphine Broasca

Met de ingang van de nieuwe versoepelingen opende vanochtend het Radboudsportcentrum (RSC) ook de deuren. Vooralsnog is het enkel mogelijk om individueel te sporten, maar er wordt gewerkt aan een vorm van groepslessen.

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om binnen te fitnessen, zo vertelt een medewerker van het RSC. ‘Nu kan dat nog enkel individueel, maar binnenkort kan je ook weer badmintonnen en tafeltennissen.’ Daarnaast is het sportcentrum bezig met het organiseren van groepslessen in de buitenlucht, nu de maatregelen dit weer toestaan. ‘Er wordt gewerkt aan een creatieve oplossing waarbij rekening wordt gehouden met geluidsoverlast’, aldus de medewerker. ‘We zullen dus geen lessen op muziek aanbieden, maar wel ticketuren zoals yoga’, voegt ze toe. 

Stormloop

Dat de studenten blij zijn dat het RSC weer open is, is overduidelijk, vindt de medewerker. ‘Toen bleek dat er versoepelingen in zicht waren, kregen we veel telefoontjes van sporters die vroegen wat de mogelijkheden waren bij ons’, licht ze toe. ‘Daarnaast waren binnen een minuut bijna alle plekken voor vandaag gereserveerd.’ Ze vertelt dat het openen van de sportscholen een waardevolle toevoeging is, omdat mensen nu weer regelmatig kunnen gaan sporten. ‘Ze zijn immers niet meer afhankelijk van de weersomstandigheden, waardoor stabiele schema’s weer kunnen worden gevolgd.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen