Home Artikelen So you think you can dANS?: welke sportvereniging danst het beste?

So you think you can dANS?: welke sportvereniging danst het beste?

Op woensdag 25 mei vond het sportgala van de NSSR plaats in Fort Lent. Alle studentensportverenigingen waren uitgenodigd en konden hun beste danspasjes laten zien. ANS beoordeelt de moves van de sportverenigingen.

Ondanks dat het gala om negen uur ‘s avonds begon, druppelden de gasten pas rond tien uur binnen. Na het ophangen van de jassen in de garderobe, die nodig waren voor deze frisse avond in mei, gingen de sporters straalsgewijs naar de zaal waar het die avond zou gebeuren. De dj was druk bezig met het uitzoeken van de volgende nummers en nam ook verzoekjes aan die hij pas een half uur later zou draaien. Ondanks dat de beats van de top 40 nummers steeds luider klonken, nam de explosiviteit op de dansvloer niet toe. De meesten zwierden licht op en neer en stonden te wachten op het moment dat de alcohol eindelijk in hun bloedbaan zou belanden. Het blijkt dat de gasten affiniteit hebben voor sport maar welke sportvereniging kan ook dansen? 

Felbegeerde dansers

Later op de avond werd duidelijk dat een paar sporters toch ritmisch zijn ingesteld. Een persoon blonk daarin uit en verdient de eerste plek. Met haar snelle en energieke bewegingen toonde ze aan dat ze naast haar ervaring bij survivalvereniging FEL, ook makkelijk kan overleven op de dansvloer. Deze energie was ook op te merken bij haar medeleden. De alerte blik in hun ogen gepaard met de vluchtige danspasjes zorgde voor bewegingen niet veel anders dan bij een vluchtpoging. Links van de voortvluchtigen slaagden twee andere leden erin om op de beat van de muziek hun achterzijde op dezelfde hoogte te krijgen als de dansvloer. Het is duidelijk dat deze survivalvereniging de meest ritmische leden telt.

Ze slaagden erin om hun achterzijde op dezelfde hoogte te krijgen als de dansvloer.

De tweede plek gaat naar een andere studentsporter die midden op de dansvloer in het oog sprong. Het hypere karakter van haar bewegingen zorgde voor veel energie bij de vrienden die ze om zich heen had. Op en neer springend stak ze haar vrienden aan met haar dansmethodes en brede glimlach. Het is dan ook geen verrassing dat deze danser lid was van de atletiekvereniging ’t Haasje. 

Ritmisch monotoon

Tegen tweeën was iedereen duidelijk vermoeid van een hele avond dansen en het eten van de ultieme feestversnapering: bitterballen. Dit was te zien aan de dansers die de derde plek hebben gekregen. Het koppel trok zich niks aan van de doortastende klanken van een Nirvana liedje en schuifelde loom terwijl ze diep in elkaars ogen keken. Wederom waren deze dansers lid van de survivalvereniging FEL.

De vierde plek gaat naar de meest opvallende dansers die zich aan de rand van de zaal bevonden. In blazers en kilts flaneerden de mannen namelijk over de dansvloer waarna velen zich begonnen af te vragen waarom er voor zulk flitsend dos was gekozen. Hoewel deze groep niet kon worden gerekend tot de meest getalenteerde dansers door hun slome bewegingen die buiten de maat vielen, trokken ze de meeste ogen en vroeg iedereen zich af waarom ze zo gekleed waren. De mannen verklaarden dat deze kledij de rugbyclub Obelix representeert. De dracht bleek immers wel warm te zijn aangezien een lid ervoor koos om zijn achterzijde bloot te geven aan iedereen die geïnteresseerd was.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen