Home Artikelen SSH& met bewoners in gesprek over bedwantsen op Hoogeveldt

SSH& met bewoners in gesprek over bedwantsen op Hoogeveldt

door Lies Heijs en Foto: Tom Steenblok

Afgelopen vrijdag gingen enkele SSH&-medewerkers in gesprek met een groepje Hoogeveldt-bewoners. Aanleiding van het gesprek was onrust over bedwantsen.

Vorige week begon het te rommelen op Hoogeveldt. In de nacht van zondag op maandag verschenen er in de trappenhuizen, waar het complex rijk in is, posters met de titel ‘Are you worried about bedbugs or other pests?’ Op de poster werden de bewoners opgeroepen om deze angsten vrijdag te uiten op het plein.

Op dag van de verschijning van de posters antwoordde SSH& met een mail waarin de bedwantsensituatie werd verklaard. Daarin stelt de stichting dat er in de zomer op enkele kamers bedwantsen zijn aangetroffen en dat deze worden bestreden. De stichting zegt dat er geen reden tot paniek is maar benoemt wel dat de beestjes zich snel kunnen verspreiden en dat je bij vermoeden van deze ‘ongewenste huisgenoten’ contact moet opnemen. Dan kunnen ze zo snel mogelijk bestreden worden.

Juist deze ‘snelle bestrijding’ is niet voldoende, volgens een internationale student. De bedwantsen, die tevens vooral in de ‘lange kant’, oftewel de internationale arm van het complex heerst, zouden namelijk al ver voor de zomer zijn aangetroffen. Ze zouden toen ondanks meerdere bestrijdingsbeurten niet succesvol zijn uitgeroeid. Daarna trokken er in augustus zo’n 350 nieuwe internationale studenten met een jaar- of half jaarscontract in de internationale arm. Een deel van hen kwam dus, zonder voorkennis, op een gang terecht die te maken had met bedwants. 

In het gesprek op vrijdag gaven de medewerkers van SSH& aan dat ze de bedwantsenbestrijding voorheen inderdaad niet goed aangepakt hebben. Ook geven ze aan zelf geschrokken te zijn van de crisissituatie. Sinds deze zomer heeft de stichting daarom maatregelen genomen. Zo is er een nieuwe bestrijdingsdienst ingeschakeld, zijn er preventiekastjes geplaatst en zijn ‘besmette’ kamers dichtgekit. ‘Dit is een vervelend probleem en feit is dat we er de komende jaren niet vanaf gaan komen, de manier waarop we er mee omgaan moeten we dus wel veranderen.’ 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen