Home Artikelen Stadsgarderobe 024 geopend voor uitgaanspubliek Molenstraat

Stadsgarderobe 024 geopend voor uitgaanspubliek Molenstraat

Twee weken geleden opende Stadsgarderobe 024 van K.O. Company zijn deuren in het voormalige restaurant Pinoccio. Hier kan het uitgaanspubliek van de Molenstraat jassen en tassen opbergen in kluisjes.

Het uitgaan zullen veel studenten de afgelopen tijd hebben gemist, maar de hopeloze zoektocht naar je jas aan het einde van de avond waarschijnlijk niet. Dat is met de komst van de stadsgarderobe verleden tijd. ‘Voor twee euro kan iedereen die uitgaat in de Molenstraat zijn jas en tas opbergen in een van de 1600 kluisjes’, vertelt Tommy de Groot, hoofd Marketing en Communicatie van K.O. Company.

Vliegensvlug en veilig

Met z’n allen bij de garderobe van een café staan wachten op je jas: voor sommige studenten is dat zo lang geleden dat het slechts een vage herinnering lijkt. Dat zal het ook blijven, aangezien de garderobes in uitgaansgelegenheden in de Molenstraat met de komst van de stadsgarderobe zijn verdwenen. De Groot legt uit dat iedereen eerst aan één kleine balie moest wachten totdat het personeel je jas had gevonden. Dat leidde tot ophopingen. Hij stelt dat dit probleem wordt opgelost door de komst van Stadsgarderobe 024: ‘De stadsgarderobe zorgt voor een betere doorstroom.’ Het is volgens hem gebleken dat 1600 kluisjes voldoende zijn en dat er nu veel meer rust in de Molenstraat is.

De stadgarderobe moet volgens De Groot niet alleen een voor een betere doorstroom zorgen, het moet ook veilig zijn. Je jas aan een haakje ophangen tijdens het uitgaan is daarom niet meer mogelijk in de kroegen die worden beheerd door K.O. Company. ‘De kluisjes zijn honderd procent veilig’, stelt De Groot. ‘Je raakt zo minder snel je jas of tas kwijt en kunt zelf beheren wanneer je je spullen gaat pakken.’

Meer en nieuwe kluisjes

De huidige 1600 kluisjes zijn tijdelijk. Het zijn kluisjes waarbij er nog met een muntstuk van twee euro moet worden betaald. Over zes of zeven weken komen er nieuwere kluisjes: ‘Deze zullen digitaal werken. Je kunt met je telefoon betalen en met een QR-code je kluisje weer openen.’ Met de komst van de nieuwe kluisjes wordt het aantal van 1600 kluisjes uitgebreid naar zesduizend.

Op dit moment is het aantal van 1600 voldoende voor de Molenstraat, maar De Groot stelt dat het doel is om de kluisjes uiteindelijk voor heel Nijmegen aan te bieden. Ze kunnen dan ook worden gebruikt tijdens evenementen zoals Koningsdag of de Vierdaagsefeesten. ‘Deze zesduizend kluisjes komen in principe in eerste instantie allemaal op dezelfde locatie’, vertelt het hoofd Marketing en Communicatie. Hij voegt hieraan toe dat er wordt gekeken of de kluisjes in een later stadium niet ook in horecazaken zelf kunnen worden geplaatst.

1 Reactie

Anoniem 29 april 2022 - 05:33

Belachelijke service. Werknemers zeiden dat ze om 5.00u dicht gaan, maar om 4.15u waren ze al dicht. Nu heb ik met mijn vriendinnen op straat moeten slapen zonder jas, omdat onze huissleutel in de jas zat die we niet meer op konden halen. Schandalig!!!!

Antwoord

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen