Home Artikelen Station Nijmegen Heyendaal gaat op de schop

Station Nijmegen Heyendaal gaat op de schop

Er is een aannemer gevonden voor de verbouwing van Station Nijmegen Heyendaal: Van Spijker Infrabouw BV. Hiermee kunnen de eerder gepresenteerde plannen van de gemeente doorgaan. De verbouwing start in het begin van 2024 en duurt ongeveer tot het eind van hetzelfde jaar. 

Reden tot verbouwing van het in 1972 geopende station is de groei van het aantal reizigers op de Maaslijn. Waar er nu iedere dag 7200 in- en uitstappers zijn is de verwachting dat dit tot 2031 met nog eens 18% toe zal nemen. De gemeente hoopt de doorstroom van deze reizigers te verhogen met bredere perrons, meer fietsenstallingen en een nieuwe oversteek over het spoor. Het is nog niet bekend of het station tijdens de verbouwing open blijft.

Op het moment is Station Heyendaal in de stationsmonitor van de NS met een 6,8 het op een na slechtst beoordeelde station van Nijmegen. Onderaan staat Station Dukenburg met een 5,9. Dat is tevens het op drie na slechts beoordeelde station van Nederland. ‘Station Dukenburg wacht nog steeds, wanneer kunnen wij zo’n grote update verwachten?’ schrijft iemand in een reactie op LinkedIn.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen