Home Artikelen Studenten rennen tegen Blue Monday: ‘Ik had eigenlijk een prima dag’

Studenten rennen tegen Blue Monday: ‘Ik had eigenlijk een prima dag’

door Sophia van Engelshoven

Het is vandaag Blue Monday: de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Om deze dag te ‘verslaan’ organiseerde de Radboud Universiteit (RU) de Blue Monday Campus Run. Samen met het team van studentenwelzijn renden studenten een rondje van vijf kilometer over de campus. 

De derde maandag van januari wordt ook wel Blue Monday of deprimaandag genoemd. Om studenten die zich somber voelen te helpen en in beweging te krijgen, organiseerde het team van studentenwelzijn in de middag een hardlooprondje voor studenten. Volgens Hannah Markusse, coördinator Studentenwelzijn van de RU, is het spontaan georganiseerd door haar en haar collega die beide van hardlopen houden. Een klein groepje studenten verzamelde zich bij de ingang van het Elinor Ostromgebouw om de vijf kilometer hard te lopen. ‘Het is geen wedstrijd, maar een gezamenlijke run’, benadrukte Markusse voor het gezelschap vertrok. 

Blue Monday zou de deprimerendste dag van het jaar zijn omdat vakanties ver weg lijken, het uitvoeren van goede voornemens tegen deze tijd vaak is mislukt en vanwege de donkere winterperiode. De studenten die deelnamen aan de Campus Run leken daar echter weinig last van te hebben. ‘Ik heb eigenlijk een prima dag gehad’, zei een van de studenten voor vertrek. Hij deed samen met drie andere studenten mee aan de Campus Run omdat ze binnenkort een hardloopwedstrijd hebben en er zo voor kunnen trainen. Ook een andere student had weinig last van Blue Monday en zag dit als stok achter de deur om hard te lopen. Verder zijn de goede voornemens bij de studenten nog niet mislukt: ‘Dat kan namelijk alleen maar gebeuren als je goede voornemens hebt gemaakt’, zei een student lachend. De enige student met goede voornemens had het voornemen om meer te sporten. ‘Deze run kwam dus goed uit’, vertelde hij.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen