Home Artikelen Studenten verwarren collegezaal voor kroeg – De Hooiberg

Studenten verwarren collegezaal voor kroeg – De Hooiberg

door Delphine Broasca

Scherper dan De Speld en ook makkelijker te vinden: De Hooiberg. De nieuwsrubriek waar je zo doorheen prikt. Deze keer: Studenten verwarren collegezaal voor kroeg.

Vanmorgen was het een grote chaos bij het college Kerkelijk Recht. Om half negen waggelden de eerstejaarsstudenten lallend het Grotiusgebouw binnen. Al snel veranderde de collegezaal tot een plek waar werd geschreeuwd, gedronken, geflirt en gefeest. Door corona hadden ze nog nooit zo’n volle collegezaal gezien en verwarden ze deze met een kroeg.

De eerstejaars kunnen sinds kort weer uitgaan tot in de vroege uurtjes en benutten dit volop. ‘We waren op zoek naar een afterparty en kwamen deze toevallig tegen’, zegt student Sywert Swing terwijl hij gulzig een grote teug van zijn biertje neemt. Babette Brak is verbaasd over de mogelijkheid van het uitgaansleven in Nijmegen: ‘Ik wist niet dat je ook buiten de stad zo’n leuke kroeg hebt. Café Grotius is geweldig’, jubelt ze. 

De docent probeerde in eerste instantie de boel te sussen door voor te lezen uit het wetboek. Het is immers bekend dat dit enig enthousiasme dooft. Ondanks zijn luide stem kon hij echter niet over de studenten heen komen, die luidkeels meezongen met Hyperventilatie van Antoon. ‘Er was geen stoppen aan’, vertelt professor Vanderfeesten. Uiteindelijk besloot hij de muziek nog wat harder te zetten en zijn rol gastheer van de afterparty te omarmen. ‘De eerstejaarsstudenten hebben zoveel gemist, nu leren ze eindelijk wat het echte studentenleven inhoudt’, schreeuwt Vanderfeesten op de beat. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen